Srpski ćirilica  English
Republički geodetski zavod
O nama
Zakoni, propisi i dokumenta
Aktuelni dokumenti
EuroGeographics - Nedeljni pregled novosti
Međunarodni projekti
Izdanja RGZ-a
Informator o radu RGZ-a
Informacije od javnog značaja
Internet servis za podnošenje zahteva
Inspekcijski nadzor
Registar izdatih saglasnosti za izdavanje i stavljanje u promet kartografskih publikacija
Finansijski plan
Javne nabavke, tenderi i oglasi za posao
Geodetsko obrazovanje
Jedinstvena evidencija stambenih zajednica
Mediji o nama
Uživo iz RGZ-a
Linkovi
Kontakt
Za medije

19.6.2017.

eŠalter - prvi put u RGZ-u

Prvi put od svog osnivanja RGZ 1. jula dobija eŠalter. U okviru pilot projekta prve će, elektronskim putem, biti u ponudi usluge katastra vodova i to za svih 17 beogradskih opština.

U sedištu RGZ-a biće organizovana obuka za korišćenje eŠaltera namenjena svim zainteresovanim korisnicima, prvenstveno privatnim geodetskim organizacijama. Obuka je planirana za 26. jun 2017. godine, a zainteresovani korisnici mogu se prijaviti na brojeve telefona 011 715 2737 i 063 508 629.

Nova elektronska usluga predstavlja rezultat reformi koje se sprovode u Republičkom geodetskom zavodu uz podršku Svetske banke i kroz projekat „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“.

Nakon evaluacije rezultata za katastar vodova – Beograd, u planu je pokretanje eŠaltera za katastar vodova za celu teritoriju Republike Srbije. Osim usluga katastra vodova eŠalter će u kraćem roku obuhvatiti i usluge katastra nepokretnosti. Ovaj pilot projekat će poslužiti da se što bolje oblikuju poslovni procesi u elektronskom sistemu koji je u izgradnji u Republičkom geodetskom zavodu.

Postojeće elektronsko podnošenje zahteva se kroz projekat eŠaltera zamenjuje dvosmernom digitalnom komunikacijom koja podrazumeva razmenu elektronski potpisanih dokumenata. Na taj način je omogućeno savremeno, elektronsko poslovanje koje za korisnike usluga Zavoda pruža komfor rada iz kancelarije, permanentno praćenje statusa podnetih zahteva i jednostavan prijem traženih podataka i dokumenata. Ovo je samo prvi korak ka elektronskom sistemu koji će povezati sve poslovne procese u Zavodu i omogućiti prednosti brzog i efikasnog rada i pružanja usluga za građane, kao i privatne i javne institucije.

Štampa strane Slanje web strane
Gore
Republički geodetski zavod 2000-2017 | Uslovi korišćenja