Srpski latinica  English
Републички геодетски завод
О нама
Закони, прописи и документа
Актуелни документи
EuroGeographics - Недељни преглед новости
Међународни пројекти
Издања РГЗ-а
Информатор о раду РГЗ-а
Информације од јавног значаја
Инспекцијски надзор
Регистар издатих сагласности за издавање и стављање у промет картографских публикација
Финансијски план
Јавне набавке, тендери и огласи за посао
Геодетско образовање
Јединствена евиденција стамбених заједница
Медији о нама
Уживо из РГЗ-а
Контакт
За медије

12.7.2017.

Обуке за регистраторе стамбених заједница

У периоду од 17. маја до 05. јуна одржане су регионалне презентације Закона о становању и одржавању зграда и обуке за регистраторе стамбених заједница у Крагујевцу, Новом Саду, Нишу, Ужицу и Београду

У организацији Сталне конференције градова и општина и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у периоду од 17. маја до 05. јуна одржане су регионалне презентације Закона о становању и одржавању зграда и обуке за регистраторе стамбених заједница у Крагујевцу, Новом Саду, Нишу, Ужицу и Београду.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је на регионалним презентацијама представило нови Законом о становању и одржавању зграда. Кроз ову презентацију присутни су били у прилици да се упознају са новитетима Закона, актуелним политикама у овој области, као и са регистром стамбених заједница.

Представници Републичког геодетског завода су на регионалним презентацијама присутнима представили Адресни регистар, званични регистар адреса на територији Републике Србије и значај адресе за стамбену заједницу. Такође, задатак представника Републичког геодетског завода био је и упознавање присутних са поступком регистрације стамбених заједница и обучавање за рад у апликацији Регистар стамбених заједница која је за ове потребе развијена у Републичком геодетском заводу.

Регионалним презентацијама присуствовало је око 350 запослених из 135 локалних самоуправа. Присутни су били у прилици да се упознају са системом за регистрацију стамбених заједница, размене досадашња искуства, дају предлоге и сугестије са циљем унапређења функционалности система и самог процеса регистрације.

Закључак је да су регионалне презентације биле веома корисне за представнике локалних самоуправа, а такође и за Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Републички геодетски завод као главне носиоце ове активности. Регистрација стамбених заједница почела је 12. јуна, апликација Регистар стамбених заједница показала се веома функционалном и корисном за регистраторе на локалном нивоу. Поред веб апликације намењене регистраторима, Републички геодетски завод у процесу регистрације стамбених заједница задужен је и за јединствену, централну, јавну, електронску базу података у којој су обједињени подаци о стамбеним заједницама из свих регистара на територији Републике Србије – Јединствену евиденцију.

Линкови
Јединствена евиденција стамбених заједница
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре - Становање и одржавање зграда
Штампа стране Слање web стране

 Галерија фотографија

gallery/20170712_nk1_sm.jpg gallery/20170712_nk2_sm.jpg
Горе
Републички геодетски завод 2000-2017 | Услови коришћења