Srpski ćirilica  English
Republički geodetski zavod
O nama
Zakoni, propisi i dokumenta
Aktuelni dokumenti
EuroGeographics - Nedeljni pregled novosti
Međunarodni projekti
Izdanja RGZ-a
Informator o radu RGZ-a
Informacije od javnog značaja
Inspekcijski nadzor
Registar izdatih saglasnosti za izdavanje i stavljanje u promet kartografskih publikacija
Finansijski plan
Javne nabavke, tenderi i oglasi za posao
Geodetsko obrazovanje
Jedinstvena evidencija stambenih zajednica
Mediji o nama
Uživo iz RGZ-a
Linkovi
Kontakt
Za medije

12.7.2017.

Obuke za registratore stambenih zajednica

U periodu od 17. maja do 05. juna održane su regionalne prezentacije Zakona o stanovanju i održavanju zgrada i obuke za registratore stambenih zajednica u Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Užicu i Beogradu

U organizaciji Stalne konferencije gradova i opština i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u periodu od 17. maja do 05. juna održane su regionalne prezentacije Zakona o stanovanju i održavanju zgrada i obuke za registratore stambenih zajednica u Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Užicu i Beogradu.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je na regionalnim prezentacijama predstavilo novi Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada. Kroz ovu prezentaciju prisutni su bili u prilici da se upoznaju sa novitetima Zakona, aktuelnim politikama u ovoj oblasti, kao i sa registrom stambenih zajednica.

Predstavnici Republičkog geodetskog zavoda su na regionalnim prezentacijama prisutnima predstavili Adresni registar, zvanični registar adresa na teritoriji Republike Srbije i značaj adrese za stambenu zajednicu. Takođe, zadatak predstavnika Republičkog geodetskog zavoda bio je i upoznavanje prisutnih sa postupkom registracije stambenih zajednica i obučavanje za rad u aplikaciji Registar stambenih zajednica koja je za ove potrebe razvijena u Republičkom geodetskom zavodu.

Regionalnim prezentacijama prisustvovalo je oko 350 zaposlenih iz 135 lokalnih samouprava. Prisutni su bili u prilici da se upoznaju sa sistemom za registraciju stambenih zajednica, razmene dosadašnja iskustva, daju predloge i sugestije sa ciljem unapređenja funkcionalnosti sistema i samog procesa registracije.

Zaključak je da su regionalne prezentacije bile veoma korisne za predstavnike lokalnih samouprava, a takođe i za Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Republički geodetski zavod kao glavne nosioce ove aktivnosti. Registracija stambenih zajednica počela je 12. juna, aplikacija Registar stambenih zajednica pokazala se veoma funkcionalnom i korisnom za registratore na lokalnom nivou. Pored veb aplikacije namenjene registratorima, Republički geodetski zavod u procesu registracije stambenih zajednica zadužen je i za jedinstvenu, centralnu, javnu, elektronsku bazu podataka u kojoj su objedinjeni podaci o stambenim zajednicama iz svih registara na teritoriji Republike Srbije – Jedinstvenu evidenciju.

Linkovi
Jedinstvena evidencija stambenih zajednica
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Stanovanje i održavanje zgrada
Štampa strane Slanje web strane

 Galerija fotografija

gallery/20170712_nk1_sm.jpg gallery/20170712_nk2_sm.jpg
Gore
Republički geodetski zavod 2000-2017 | Uslovi korišćenja