ВЕСТИ
од 602 слогова
17.01.2020.

Геосрбија и Национална инфраструктура геопросторних података у програму обуке Националне академије за јавну управу

Влада Републике Србије је на седници одржаној 26. децембра 2019. године уврстила Националну инфраструктуру геопросторних података (НИГП) у Општи програм обуке државних службеника за 2020. годину. Запослени у јавном сектору, којима је то неопходно за обављање посла, биће у могућности да похађају обуку коју ће држати професионални и акредитовани предавачи из Републичког геодетског завода и тако стекну одговарајући сертификат.
15.01.2020.

РГЗ уштедео 50.000.000 динара

Применом нових технолошких решења и поступака у обезбеђењу ажурних геопросторних информација до сада је извршено  ажурирање података у катастру непокретности  о државном пољопривредном земљишту за 110 Општина на територији Републике Србије.
14.01.2020.

О упису станова из новоградње у катастар непокретности на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе како се станови из новоградње уписују у катастар и каква је процедура уписа у случају када се квадратура стана из грађевинске дозволе разликује у односу на ону која је настала у току изградње говорила је Наталија Пилиповић. Она је објаснила да грађани више не одлазе у службе за катастар непокретности, већ да се све процедуре обављају преко јавних бележника и еШалтера.
13.01.2020.

Медији о пројекту Унапређење пословне климе у Србији

У наставку можете прочитати изјаве директора Републичког геодетског завода мр Борка Драшковића и амбасадора Краљевине Шведске Јана Лундина.
10.01.2020.

У току је радионица пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

У седишту Републичког геодетског завода окупили су се представници локалних самоуправа које су учеснице пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“. Радионици је присуствовао директор мр Борко Драшковић и том приликом поручио да би изабране локалне самоуправе требало да поставе стандард у погледу управљања геопросторним подацима и инвестиционим локацијама.
10.01.2020.

Медији пренели вест о ценама станова у Србији

Више можете погледати у наставку.
10.01.2020.

B92: РГЗ уштедео 48 милиона

Медији пренели вест о парничним поступцима који су вођени против Републичког геодетског завода. Више можете погледати у наставку.
10.01.2020.

О најзначајнијим догађајима у Републичком геодетском заводу током 2019. године

У емисији „Београде, добро јутро“ на ТВ Студио Б и „Свитање“ на ТВ Пинк, о догађајима који су обележили годину за нама говорила је Маја Радовић и Немања Човић. Том приликом подсетили су на запошљавање младих људи, сарадњу са Заводом за трансфузију крви, дигиталну трансформацију Републичког геодетског завода и израду Адресног регистра. Више о плановима за наредну годину погледајте у наставку.