ВЕСТИ
од 591 слогова
11.12.2019.

Почеле припреме за нови закон о комасацији

Радна група коју је формирао Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, а у којој су, између осталих, заступљени представници Управе за пољопривредно земљиште и Републичког геодетског завода, активно ради на изради новог закона којим ће се на модеран, ефикасан и транспарентан начин уредити поступак комасације земљишта.
10.12.2019.

Студијска посета Краљевини Шведској учесника пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

Студијска посета Краљевини Шведској је организована од 01.12. до 7.12.2019. године у општини Јевле (Gävle). У радној посети учествовали су представници јединица локалних самоуправа који учествују у пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ (Ариље, Бор, Ваљево, Ћуприја, Књажевац, Сомбор, Врање, Зрењанин, Пирот, Пожаревац) и део имплементационог тима Републичког геодетског завода.
10.12.2019.

О сарадњи РГЗ-а и Републичке дирекције за воде

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о новинама у геодетском послу, контроли водостаја и трендовима у заштити од поплава говорио је Данило Луковић. Он је посебно истакао пројекат израде Мапе заштита од поплава, којим ће се добити дигитални модел терена, на основу кога ће Републичка дирекција за воде приступити изради мапа помоћу којих се ће се знати колико је неко подручје угрожено сваким порастом водостаја. Опширније можете погледати у наставку.
03.12.2019.

Нови е-сервис Републичког геодетског завода на услузи грађанима и привреди

Републички геодетски завод је развио, тестирао и пустио у рад електронски шалтер – еШалтер, јединствен информациони сервис који повезује неколико процедура у различитим органима државне управе, професионалним геодетским организацијама и различитим нивоима управе.
03.12.2019.

О еШалтеру Републичког геодетског завода

Тема јутарњег програма РТС-а био је еШалтер катастра непокретности и предности које овај сервис доноси. Запослени у Службама за катастар непокретности у Краљеву, Чачку и Крагујевцу предочили су да од сада грађани неће морати да долазе у катастар, већ ће све своје послове завршавати у лиценцираним геодетским организацијама. У наставку можете погледати видео прилог.
03.12.2019.

О новом сервису Републичког геодетског завода на ТВ Прва, РТВ 1, ТВ Студио Б и ТВ Пинк

У емисијама „Добро јутро Војводино“, „Јутро са Јованом и Срђаном“, „Јутро са Сањом“ и „Свитање“ о новим услугама у оквиру еШалтера говорила је Милица Миленковић. Она је објаснила какве предности доноси овај нови сервис и како ће у наредном периоду геодетске организације посредовати између грађана и служби за катастар непокретности. У наставку можете погледати снимке.
03.12.2019.

Сарадња града Сомбора и Републичког геодетског завода

У листу „Сомборске новине“ објављен је чланак о изради Националног регистра инвестиционих мапа. Опширније можете прочитати у наставку.
28.11.2019.

Нова обука за коришћење еШалтера одржаће се 02.12.2019. године

Републички геодетски завод обезбедио је нове функционалности за еШалтер које ће лиценцираним геодетским организацијама омогућити подношење захтева дигиталним путем.
26.11.2019.

У емисији „Београде, добро јутро!“ о новим услугама еШалтера

На ТВ Студио Б о новим могућностима које пружа еШалтер говорио је Немања Човић. Он је кроз примере представио нове могућности које су пружене лиценцираним геодетским организацијама и како ће то убрзати процес добијања потребне документације из служби за катастар непокретности.
26.11.2019.

Медији пренели вест о отварању новог еШалтера

Опширније о овој теми прочитајте у наставку.