ВЕСТИ
од 589 слогова
03.12.2019.

Нови е-сервис Републичког геодетског завода на услузи грађанима и привреди

Републички геодетски завод је развио, тестирао и пустио у рад електронски шалтер – еШалтер, јединствен информациони сервис који повезује неколико процедура у различитим органима државне управе, професионалним геодетским организацијама и различитим нивоима управе.
03.12.2019.

О еШалтеру Републичког геодетског завода

Тема јутарњег програма РТС-а био је еШалтер катастра непокретности и предности које овај сервис доноси. Запослени у Службама за катастар непокретности у Краљеву, Чачку и Крагујевцу предочили су да од сада грађани неће морати да долазе у катастар, већ ће све своје послове завршавати у лиценцираним геодетским организацијама. У наставку можете погледати видео прилог.
03.12.2019.

О новом сервису Републичког геодетског завода на ТВ Прва, РТВ 1 и ТВ Студио Б

У емисијама „Добро јутро Војводино“, „Јутро са Јованом и Срђаном“ и „Јутро са Сањом“ о новим услугама у оквиру еШалтера говорила је Милица Миленковић. Она је објаснила какве предности доноси овај нови сервис и како ће у наредном периоду геодетске организације посредовати између грађана и служби за катастар непокретности. У наставку можете погледати снимке.
03.12.2019.

Сарадња града Сомбора и Републичког геодетског завода

У листу „Сомборске новине“ објављен је чланак о изради Националног регистра инвестиционих мапа. Опширније можете прочитати у наставку.
28.11.2019.

Нова обука за коришћење еШалтера одржаће се 02.12.2019. године

Републички геодетски завод обезбедио је нове функционалности за еШалтер које ће лиценцираним геодетским организацијама омогућити подношење захтева дигиталним путем.
26.11.2019.

У емисији „Београде, добро јутро!“ о новим услугама еШалтера

На ТВ Студио Б о новим могућностима које пружа еШалтер говорио је Немања Човић. Он је кроз примере представио нове могућности које су пружене лиценцираним геодетским организацијама и како ће то убрзати процес добијања потребне документације из служби за катастар непокретности.
26.11.2019.

Медији пренели вест о отварању новог еШалтера

Опширније о овој теми прочитајте у наставку.
25.11.2019.

О пројекту Унапређење пословне климе у Србији

У емисији „Свитање“ на ТВ Пинк, о заједничком пројекту РГЗ-а и Шведске управе за картографију говорила је Марина Јовановић Миленковић. Том приликом Марина је истакла да је циљ пројекта успостављање модела Националног регистра инвестиционих мапа.
21.11.2019.

Нова обука за коришћење еШалтера одржаће се у петак 22.11.2019. године

Републички геодетски завод обезбедио је нове функционалности за еШалтер које ће лиценцираним геодетским организацијама омогућити подношење захтева дигиталним путем.
19.11.2019.

О променама које доносе измене закона о упису непокретности у катастар

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о изменама закона о упису у катастар непокретности говорила је Наталија Пилиповић. Она је објаснила да се новим изменама закона скратио поступак решавања предмета, те да се сада непотпуни захтеви одбијају све док се не достави потпуна документација, као и да је важно доставити све купопродајне уговоре како би се успоставио правни континуитет. Опширније о овој теми погледајте у наставку.