ВЕСТИ
од 434 слогова
21.03.2019.

Уживо на ТВ Прва поводом штрајка у РГЗ

За емисију „Јутро са Јованом и Срђаном” говорили су Маја Радовић и Небојша Пејчиновић из РГЗ-а. Видео можете погледати у наставку.
20.03.2019.

Састанак руководства РГЗ са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

У складу са споразумом о прекиду штрајка од 21. јануара 2019. формирана је Радна група за управни надзор.
20.03.2019.

Медији о штрајку у РГЗ-у

Дневни лист Курир и Информер преносе став директора РГЗ-а Борка Драшковића поводом актуелног штрајка. О истој теми, за јутарњи програм телевизије „N1”, говорили су Предраг Миљковић представник синдиката и Маја Радовић испред руководства Републичког геодетског завода. Опширније о разлозима за започињање штрајка и које то проблеме ствара грађанима погледајте у наставку.
20.03.2019.

Информација за грађане о службама катастра које пружају услуге на дан 20. 03. 2019.

Грађани на интерактивној мапи могу проверити да ли служба катастра непокретности у њиховом месту пружа грађанима услуге и могућност да остваре своје правне интересе.
19.03.2019.

ПОДНЕТЕ ПРВЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ШТРАЈКАЧА

Републички геодетски завод данас је поднео кривичне пријаве против чланова Штрајкачког одбора због злоупотребе штрајка и насилног блокирања рада највеће писарнице катастра у Србији у улици 27. марта у Београду. Штрајкачки одбор оглушио се на одредбе Закона о штрајку и намерно опструирао спровођење Споразума о прекиду штрајка који је потисан са Владом Србије, а све са циљем да се изазову немири. Председница Штрајкачког одбора и шефица Одељења у Новом Саду Татјана Самарџија одбила је да потпише одобрење за додатак за прековремене сате за своје запослене и тако директно ускратила своје колеге за пуни износ зарада.
19.03.2019.

Гостовање Милене Трифуновић на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о масовној процени и њеној улози на тржишту непокретности говорила је Милена Трифуновић. Том приликом је нагласила да масовна процена доводи до транспарентности тржишта непокретности, од којих бенефите имају и грађани и инвеститори.
18.03.2019.

Прва запошљавања у РГЗ после готово читаве деценије, поступак потпуно транспарентан

Републички геодетски завод на потпуно транспарентан начин спровео је конкурс за запошљавање на који је стигло преко 26000 пријава! То је највећи конкурс који је до сада организовала једна државна институција. Многи млади стручњаци у области геодезије, права и информатике добили су прилику да буду носиоци промена и стварања катастра за 21. век.
14.03.2019.

Интервју директора за лист Српска економија

Директор Борко Драшковић рекао је да Републички геодетски завод мора да се реформише изнутра, да би био добар партнер свима. Да бисте прочитали цео интервју кликните на слику.
12.03.2019.

Називи улица

У прилогу емисије „Београдска хроника“, на РТС-у, о називима улица говорила је Весна Протулипац из РГЗ-а. Она је саопштила да је од 67 хиљада предложених улица именовано око 20 хиљада и да су у њима одређени и кућни бројеви. Локалне самоуправе ће у наредном периоду одредити називе преосталих улица а РГЗ ће утврдити кућне бројеве.
12.03.2019.

О штрајку у РГЗ-у на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ говорила је Маја Радовић из РГЗ-а. Она је рекла да штрајк нема подршку великог броја запослених и том приликом показала интерактивну мапу са сајта РГЗ-а. У Београду услуге катастра не могу добити грађани Општина Раковица, Земун, Барајево и Младеновац, а у остатку земље у штрајку је мали број катастарских служби. Опширније о овој теми погледајте у наставку.