ВЕСТИ
од 602 слогова
26.03.2019.

Гостовање Сање Сабљић на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о адресном регистру говорила је Сања Сабљић и том приликом нагласила да у Републици Србији тренутно постоји око три милиона грађана који станују у улицама које немају назив. Ардесни регистар је пројекат који се реализује у сарадњи са локалним самоуправама, а спроводи га тим састављен од 30 младих људи различитих струка. Опширније погледајте у наставку.
24.03.2019.

Медији о штрајку у РГЗ-у од 09.03.-31.03.2019.

Дневни лист Курир и Информер преносе став директора РГЗ-а Борка Драшковића поводом актуелног штрајка. О истој теми, за јутарњи програм телевизије „N1”, говорили су Предраг Миљковић представник синдиката и Маја Радовић испред руководства Републичког геодетског завода. Опширније о разлозима за започињање штрајка и које то проблеме ствара грађанима погледајте у наставку.
22.03.2019.

Медији о штрајку

У наставку прочитајте цео текст...
21.03.2019.

Састанак директора РГЗ-а и директора Геодетске управе Словеније

Геодетску управу Републике Словеније 20.03.2019. године посетио је директор Републичког геодетског завода Србије (РГЗ) Борко Драшковић.
20.03.2019.

Састанак руководства РГЗ са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

У складу са споразумом о прекиду штрајка од 21. јануара 2019. формирана је Радна група за управни надзор.
19.03.2019.

ПОДНЕТЕ ПРВЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ШТРАЈКАЧА

Републички геодетски завод данас је поднео кривичне пријаве против чланова Штрајкачког одбора због злоупотребе штрајка и насилног блокирања рада највеће писарнице катастра у Србији у улици 27. марта у Београду. Штрајкачки одбор оглушио се на одредбе Закона о штрајку и намерно опструирао спровођење Споразума о прекиду штрајка који је потисан са Владом Србије, а све са циљем да се изазову немири. Председница Штрајкачког одбора и шефица Одељења у Новом Саду Татјана Самарџија одбила је да потпише одобрење за додатак за прековремене сате за своје запослене и тако директно ускратила своје колеге за пуни износ зарада.
19.03.2019.

Гостовање Милене Трифуновић на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о масовној процени и њеној улози на тржишту непокретности говорила је Милена Трифуновић. Том приликом је нагласила да масовна процена доводи до транспарентности тржишта непокретности, од којих бенефите имају и грађани и инвеститори.
18.03.2019.

Прва запошљавања у РГЗ после готово читаве деценије, поступак потпуно транспарентан

Републички геодетски завод на потпуно транспарентан начин спровео је конкурс за запошљавање на који је стигло преко 26000 пријава! То је највећи конкурс који је до сада организовала једна државна институција. Многи млади стручњаци у области геодезије, права и информатике добили су прилику да буду носиоци промена и стварања катастра за 21. век.