ВЕСТИ
од 604 слогова
19.03.2019.

ПОДНЕТЕ ПРВЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ШТРАЈКАЧА

Републички геодетски завод данас је поднео кривичне пријаве против чланова Штрајкачког одбора због злоупотребе штрајка и насилног блокирања рада највеће писарнице катастра у Србији у улици 27. марта у Београду. Штрајкачки одбор оглушио се на одредбе Закона о штрајку и намерно опструирао спровођење Споразума о прекиду штрајка који је потисан са Владом Србије, а све са циљем да се изазову немири. Председница Штрајкачког одбора и шефица Одељења у Новом Саду Татјана Самарџија одбила је да потпише одобрење за додатак за прековремене сате за своје запослене и тако директно ускратила своје колеге за пуни износ зарада.
19.03.2019.

Гостовање Милене Трифуновић на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о масовној процени и њеној улози на тржишту непокретности говорила је Милена Трифуновић. Том приликом је нагласила да масовна процена доводи до транспарентности тржишта непокретности, од којих бенефите имају и грађани и инвеститори.
18.03.2019.

Прва запошљавања у РГЗ после готово читаве деценије, поступак потпуно транспарентан

Републички геодетски завод на потпуно транспарентан начин спровео је конкурс за запошљавање на који је стигло преко 26000 пријава! То је највећи конкурс који је до сада организовала једна државна институција. Многи млади стручњаци у области геодезије, права и информатике добили су прилику да буду носиоци промена и стварања катастра за 21. век.
14.03.2019.

Интервју директора за лист Српска економија

Директор Борко Драшковић рекао је да Републички геодетски завод мора да се реформише изнутра, да би био добар партнер свима. Да бисте прочитали цео интервју кликните на слику.
12.03.2019.

Називи улица

У прилогу емисије „Београдска хроника“, на РТС-у, о називима улица говорила је Весна Протулипац из РГЗ-а. Она је саопштила да је од 67 хиљада предложених улица именовано око 20 хиљада и да су у њима одређени и кућни бројеви. Локалне самоуправе ће у наредном периоду одредити називе преосталих улица а РГЗ ће утврдити кућне бројеве.
12.03.2019.

О штрајку у РГЗ-у на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ говорила је Маја Радовић из РГЗ-а. Она је рекла да штрајк нема подршку великог броја запослених и том приликом показала интерактивну мапу са сајта РГЗ-а. У Београду услуге катастра не могу добити грађани Општина Раковица, Земун, Барајево и Младеновац, а у остатку земље у штрајку је мали број катастарских служби. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
08.03.2019.

У лажи су кратке ноге

Покушај доказивања измишљеног мобинга оборен је на суду. Виши суд у Чачку одбио је захтев тужиље којим је тражила утврђивање злостављања на раду, у СКН Чачак у којој је била запослена. Након тога Апелациони суд у Крагујевцу одбио је неосновану жалбу тужиље и потврдио одлуку Вишег суда у Чачку.
08.03.2019.

О штрајку у РГЗ-у на ТВ Н1

У емисији Дан уживо на ТВ Н1, говорили су представник синдиката Небојша Пејчиновић и саветник за односе с јавношћу на пројекту Светске банке „Унапређење земљишне администрације у Србији“ Маја Радовић. Представник синдиката рекао је да поједини запослени нису добили додатак на плату, али није могао да прецизира о ком броју службеника се ради. Треба истаћи да у Одељење финансија РГЗ-а ни до данас није стигла ни једна писана примедба на обрачун зарада запослених.
08.03.2019.

Медији о штрајку у РГЗ-у од 27.02. до 08.03.2019.

Дневни лист Курир и Информер преносе став директора РГЗ-а Борка Драшковића поводом актуелног штрајка. О истој теми, за јутарњи програм телевизије „Н1”, говорили су Предраг Миљковић представник синдиката и Маја Радовић испред руководства Републичког геодетског завода. Опширније о разлозима за започињање штрајка и које то проблеме ствара грађанима погледајте у наставку.