ВЕСТИ
од 589 слогова
01.02.2019.

Директор РГЗ-а Борко Драшковић примио признање НАЛЕД-а „Реформатор године“

На 11. годишњој конференцији о економским реформама СИВА КЊИГА 2019. „Резултати реформи и нова економска агенда“, у свечаном делу додељена су специјална признања истакнутим појединцима из јавне управе и медија и проглашен је Реформатор године.
29.01.2019.

Циљ Владе ефикасна и брза јавна управа

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас, приликом представљања новог система за упис у катастар непокретности – еШалтер, да је циљ Владе ефикасна и брза јавна управа, у чијем раду постоји потпуна транспарентност у служби грађана и привреде.
29.01.2019.

НАЛЕД: Од почетка функционисања еШалтера поднето око 133 хиљаде захтева

Јасмина Радовановић из НАЛЕД-а у емисији „ Дан уживо “ на ТВ Н1 изнела је закључак да и грађани и држава имају користи од једношалтерског система. Цео поступак рада је поједностављен, а сигурност грађана на високом нивоу, па је самим тим и ефикасност значајно унапређена. О овој теми на ТВ Студио Б говорила је и Марија Рашковић.
29.01.2019.

НАЛЕД и РГЗ организовали 20 обука за запослене у службама за катастар непокретности

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Републички геодетски завод, уз подршку Фонда за добру управу Владе Уједињеног Краљевства, одржали су обуке на тему правног оквира за упис у катастар непокретности и водова и увођења једношалтерског система, као и њихове примене и реализације у РГЗ-у.
24.01.2019.

Гостовање Весне Протулипац на ТВ Студио Б и ТВ Пинк

Весна Протулипац из Републичког геодетског завода у оквиру емисије "Београде добро јутро", на ТВ Студио Б, одговарала је на питања гледалаца које је занимало решавање проблема везано за улице без имена и њихово увођење у јединствени регистар. Приликом гостовања на ТВ Пинк говорила је о значају Адресног регистра и напретку тог пројекта.
21.01.2019.

Информација за грађане о службама катастра које пружају услуге на дан 21. 01. 2019.

Грађани на интерактивној мапи могу проверити да ли служба катастра непокретности у њиховом месту пружа грађанима услуге и могућност да остваре своје правне интересе.
21.01.2019.

О Адресном регистру у јутарњем програму РТС 1

О садржају Адресног регистра, његовој намени, као и о томе у којој је фази ажурирање података, говорили су Весна Протулипац из РГЗ-а и Вукашин Гроздић из Кабинета председника Владе Србије.
16.01.2019.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић истакао је значај платформе Гео Србија у интервјуу за Радио Нови Сад

Министар Недимовић је рекао да је помоћу дигиталне платформе Гео Србија откривено 6.000 хектара обрадивог државног пољопривредног земљишта које до сада није било евидентирано у систему. Министар је говорио за Радио Нови Сад, а изјаву је пренео и пословни портал е-Капија.
15.01.2019.

Гостовање Немање Човића на ТВ Студио Б

Немања Човић из Републичког геодетског завода гостовао је у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б и том приликом демонстрирао практичну примену веб апликације „е-заказивање“, која се налази на сајту РГЗ-а.
15.01.2019.

Извештај о раду јавних бележника за децембар 2018.

Републички геодетски завод прати рад канцеларија јавних бележника приликом примене Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова („Службени Гласник РС“, бр.41/2018). РГЗ припрема и објављује извештаје на месечном нивоу.