ВЕСТИ
од 626 слогова
28.02.2020.

Обавештење за запослене

У наставку можете прочитати обавештење за све запослене.
27.02.2020.

Републички геодетски завод - светски иноватор у дигитализацији

Дигитална платформа Геосрбија која је пуштена у рад 2017. године представља иновативно решење у погледу управљања Националном инфраструктуром геопросторних података осмишљена је од стране инжењера Републичког геодетског завода, а слична дигитална платфома покренута је у Калифорнији пре неколико месеци. Опширније о овој теми прочитајте у наставку.
26.02.2020.

Репортажа у Дневнику РТС-а о Закону о поступку уписа у катастар непокретности и водова

У Дневнику РТС-а било је речи о Закону о изменама и допунама Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова и промени у начину доставе решења. Сва решења ће у наредном периоду бити објављена и на електронској огласној табли на сајту Републичког геодетског завода и претрага ће се обављати уносом броја решења, имену и презимену странке и матичном броју. Аутор новинарка Славица Глигоровић.
26.02.2020.

Ново специјално издање часописа РГЗ Инфо

У наставку можете прочитати специјално издање часописа РГЗ Инфо за фебруар 2020. године.
25.02.2020.

Обавештење за геодетске организације

Геодетске организације почев од 15. новембра 2019. године путем еШалтера обављају електронску комуникацију са Републичким геодетским заводом и његовим ужим организационим јединицама у складу са Законом о поступку уписа у КН и КВ и Законом о државном премеру и катастру.
25.02.2020.

О изменама и допунама Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова

У емисији „Београде, добро јутро!“ о новинама које доноси Закон о изменама и допунама Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова говорила је Гордана Зорић. Најбитније промене су у погледу доставе решења грађанима које се од сада може уручити путем јединственог електронског сандучета и препорученом поштом, а решења ће бити објављена и на WEB страници РГЗ-а. Опширније о овој теми можете погледати у наставку.
21.02.2020.

О предлогу за измену и допуну закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова

На конференцији за штампу у Народној Скупштини Републике Србији о предлогу за измену и допуну закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова говорила је Катарина Ракић. Том приликом нагласила је да се измене и допуне закона односе на убрзање појединих процеса и измене начина достављања решења. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
20.02.2020.

Говор народног посланика Верољуба Матића у Народној Скупштини

Током свог говора у Народној Скупштини, народни посланик Верољуб Матић говорио је о изменама и допунама закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова. Том приликом нагласио колика је важност постојања и ажурирања катастра водова и да ће у наредном периоду грађани имати могућност да путем интернета дођу до података у ком степену је њихов предмет. Републички геодески завод наведен је као јако битна институција чији рад је важан за функционисање државе. Опширније погледајте у наставку.