ВЕСТИ
од 434 слогова
19.02.2019.

Говор директора РГЗ-а на церемонији уручења признања Реформатор године

У јутарњем програму ТВ Студио Б емитован је говор директора Борка Драшковића након уручења признања НАЛЕД-а.
18.02.2019.

Радионица у оквиру SPATIAL пројекта - подршка развоју модела за масовну процену вредности непокретности

У Републичком геодетском заводу, 11. и 12. фебруара, у оквиру Матра програма - SPATIAL пројекта, одржана је радионица од стране холандских експерата у циљу пружања помоћи у развоју модела за масовну процену вредности непокретности. Радионицу су водиле колеге из Холандије: Паула Дијкстра, Паул де Вриес и Роберт Франссен.
06.02.2019.

Амбасадор Шведске у Србији Јан Лундин и директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић потписали споразум вредан 2 милиона евра

Споразум се односи на реализацију пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ који ће финансирати Краљевина Шведска, а стручну подршку пружиће Лантматериет - шведска агенција за картографију, катастар и регистрацију земљишта.
06.02.2019.

Радионица у оквиру SPATIAL пројекта

У Републичком геодетском заводу, 04. и 05. фебруара 2019. године, одржана је радионица на тему изградње и даљег развоја институције. Радионицу су водиле колеге из холандске агенције за катастар, земљишну администрацију и картографију – Катастар, Габи Анинк, Ервин Фолмер и Дорус Крусе.
01.02.2019.

Директор РГЗ-а Борко Драшковић примио признање НАЛЕД-а „Реформатор године“

На 11. годишњој конференцији о економским реформама СИВА КЊИГА 2019. „Резултати реформи и нова економска агенда“, у свечаном делу додељена су специјална признања истакнутим појединцима из јавне управе и медија и проглашен је Реформатор године.
29.01.2019.

Циљ Владе ефикасна и брза јавна управа

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас, приликом представљања новог система за упис у катастар непокретности – еШалтер, да је циљ Владе ефикасна и брза јавна управа, у чијем раду постоји потпуна транспарентност у служби грађана и привреде.
29.01.2019.

НАЛЕД: Од почетка функционисања еШалтера поднето око 133 хиљаде захтева

Јасмина Радовановић из НАЛЕД-а у емисији „ Дан уживо “ на ТВ Н1 изнела је закључак да и грађани и држава имају користи од једношалтерског система. Цео поступак рада је поједностављен, а сигурност грађана на високом нивоу, па је самим тим и ефикасност значајно унапређена. О овој теми на ТВ Студио Б говорила је и Марија Рашковић.
29.01.2019.

НАЛЕД и РГЗ организовали 20 обука за запослене у службама за катастар непокретности

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Републички геодетски завод, уз подршку Фонда за добру управу Владе Уједињеног Краљевства, одржали су обуке на тему правног оквира за упис у катастар непокретности и водова и увођења једношалтерског система, као и њихове примене и реализације у РГЗ-у.