ВЕСТИ
од 626 слогова
20.02.2020.

Говор народног посланика Верољуба Матића у Народној Скупштини

Током свог говора у Народној Скупштини, народни посланик Верољуб Матић говорио је о изменама и допунама закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова. Том приликом нагласио колика је важност постојања и ажурирања катастра водова и да ће у наредном периоду грађани имати могућност да путем интернета дођу до података у ком степену је њихов предмет. Републички геодески завод наведен је као јако битна институција чији рад је важан за функционисање државе. Опширније погледајте у наставку.
18.02.2020.

О дешавањима у Републичком геодетском заводу на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о награди НАЛЕД-а и пресељењу службе за катастар непокредтности Раковица говорили су Николина Зиројевић и Немања Човић. Било је речи о награди коју је примила Данка Гарић као члан једног од реформаторских тимова и о бенефитима које ће осетити грађани Раковице с обзиром на то да им је служба за катастар непокретности сада много ближа него раније. Опширније о овим темама погледајте у наставку.
12.02.2020.

Служба за катастар непокретности Раковица од данас у просторијама у згради општине Раковица

У згради Градске општине Раковица данас је са радом почео да ради катастар. Део просторија Републичког геодетског завода, Службе непокретности Раковица, током децембра је пресељен у просторије Градске општине Раковица у улици Мишка Крањца 12. Контакт телефон службе за катастар непокретности Раковица је: 011-3583-963.
11.02.2020.

Данки Гарић као члану једног од награђених реформских тимова додељено признање НАЛЕД-а у домену Реформе године

На XII годишњој конференцији о економским реформама на којој је НАЛЕД представио дванаесто издање Сиве књиге, са 100 препорука министарствима, локалним самоуправама и другим ресорним институцијама за смањење бирократских препрека пословању у Србији, уручена су признања члановима реформских тимова.
11.02.2020.

О закону о Регистру просторних јединица и Адресном регистру

На ТВ Студио Б у емисији „Београде, добро јутро!“ о Закону о Регистру просторних јединица и Адресном регистру говорила је Бојана Јакшић-Ковачевић. Она је објаснила које области ће регулисати овај закон и чија надлежност је промена назива улице, а чија промена кућних бројева. Опширније можете погледати у наставку.
11.02.2020.

Државни службеници РГЗ-а којима се одобрава слободан дан

Након треће недеље реализације пилот пројекта праћења активног радног времена запослених, Одељење за праћење пројеката, аналитику и праћење реализације рада, је користећи програм „Хонестy“ утврдило да је укупно 143 запослених остварило изузетне резултате за период 03.02.2020. – 07.02.2020. године. Са задовољством вас обавештавамо да је из тог разлога одлучено да ће исти бити награђени једним слободним даном у периоду од 10.02.2020. – 14.02.2020. године. У наставку можете погледати списак запослених којима је одобрен слободан дан.
10.02.2020.

У току је селидба службе за катастар непокретности Раковица

Служба за катастар непокретности Раковица сели се из просторија у улици 27. марта 43-45 у просторије у згради општине Раковица.
10.02.2020.

Закон о Регистру просторних јединица и Адресном регистру

На двадесетом ванредном заседању Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву расправљало се 27. јануара 2020. године о Предлогу закона о Регистру просторних јединица и Адресном регистру који је поднела Влада Републике Србије.