ВЕСТИ
од 589 слогова
03.10.2019.

Акција добровољног давања крви у РГЗ-у

У четвртак, 03.10.2019. године, у седишту Републичког геодетског завода у току је акција добровољног давања крви. До 11:30 прикупљено је 32 јединице крви, а пријављено је 35 особа.
01.10.2019.

О шведском пројекту на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ гост Републичког геодетског завода Бени Андерсон и Бојан Теодосијевић говорили су о почетку реализације шведског пројекта у 10 локалних самоуправа. Бени Андерсон је нагласио да је веома битно имати увид у стварно стање на терену како би резултати пројекта били што бољи, и да ће се у наредном периоду организовати посете локалним самоуправама у Шведској како би се на конкретном примеру видели резултати.
24.09.2019.

Потписан Споразум о сарадњи између РГЗ-а и локалних самоуправа

У оквиру међународне конференције „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“ у  Врднику је од 18. до 20. септембра потписан Споразум о сарадњи закључен између Републичког геодетског завода и локалних самоуправа. Споразум се односи на пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“ чији је носилац Републички геодетски завод, а подржан је од стране Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDA) и шведске агенције за картографију, катастар и регистрацију земљишта -  Lantmäteriet.
24.09.2019.

Закључци конференције

У наставку можете прочитати заједнички закључак организатора конференције „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“.
24.09.2019.

Тема јутарњег програма Студиа Б била је Међународна конференција у организацији РГЗ-а

У емисији „Београде, добро јутро“ о конференцији „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“ говорила је Маја Радовић. Том приликом Маја је направила кратак осврт на најзначајније догађаје у току конференције међу којима је и потписивање Споразума о сарадњи између 10 локалних самоуправа и Републичког геодетског завода. Споразум се односи на спровођење пројекта „Унапређење пословне климе у Србији" чији ће резултат бити инвесиционе мапе. Опширније о дешавањима са конференције можете погледати у наставнку.