ВЕСТИ
од 553 слогова
02.10.2017.

Нова Дигитална платформа за Националну инфраструктуру геопросторних података

На адреси www.geosrbija.rs почела је радом тест фаза нове Дигиталне платформе за Националну инфраструктуру геопросторних података.
28.09.2017.

Маја Радовић на ТВ Студио Б говорила је о начинима информисања грађана везаним за упис у катастар

Маја Радовић, ПР Републичког геодетског завода, била је гост ТВ Студио Б и том приликом је објаснила на које све начине грађани могу добити информације везане за упис непокретности у катастар непокретности. Такође, Радовићева је навела на који начин грађани могу изнети примедбе на рад служби за катастар.
27.09.2017.

У Нишу одржана обука “Вештине комуникације”

У оквиру пројекта „Унапређење земљишне администрације у Србији“ 26. септембра у Нишу је одржана је обука „Вештине комуникације“ као наставак иницијалних обука одржаних током априла и јуна месеца у оквиру Кампање за подизање свести јавности. Начелник Одељења за пројектовање и планирање у Сектору за катастар непокретности, Биљана Мартиненко поздравила је учеснике и са њима разговарала о начину рада служби и упознала их са плановима даљих реформи РГЗ-а и катастра.
25.09.2017.

Гостовање Маје Радовић на ТВ Пинк и ТВ Коперникус

Маја Радовић из Републичког геодетског завода, на ТВ Коперникус и ТВ Пинк говорила је о важности уписа непокретности у катастар непокретности. Радовићева је такође говорила о могућностима које РГЗ пружа грађанима путем интернета и о услугама еШалтера.
19.09.2017.

РГЗ набавио двадесет нових пријемника за земљишне станице за пријем сателитског сигнала

ТВ Прва је пренела да је Републички геодетски завод набавио двадесет нових пријемника за земљишне станице за пријем сателитског сигнала. У оквиру пројекта “Унапређење земљишне администрације у Србији” који се спроводи уз подршку Светске банке, биће постављене станице које ће покрити територију целе Србије.
18.09.2017.

Гостовање Василије Живановић на ТВ Пинк

Василија Живановић, дипл. правник у Републичком геодетском заводу говорила је о резултатима анализе која је спроведена у оквиру пројекта “Унапређење земљишне администрације у Србији”, а која се односи на застуљеност полова када је у питању упис права над непокретностима у катастар непокретности.
07.09.2017.

Марија Рашковић на ТВ Коперникус и ТВ Пинк говорила о тржишту непокретности

Марија Рашковић, шеф Одсека масовне процене вредности непокретности у РГЗ-у, говорила је о кретањима на тржишту непокретности и регистру цена непокретности.