ВЕСТИ
од 569 слогова
02.11.2016.

РТВ Пинк - Поводом гашења камера у РГЗ-у

У сегменту јутарњег програма под називом „Сви причају о...“ разговор помоћника Повереника за информације од јавног значаја и представника Републичког геодетског завода са новинарима.
24.10.2016.

EuroGeographics представио нови Управни одбор

EuroGeographics је представио нови Управни одбор, који сачињавају виши представници Националних картографских, катастарских и земљишно-књижних институција из Европе.
24.10.2016.

Курир - Успех Републичког геодетског завода

Курир известио о резултатима пројекта дигитализације катастарских планова у РГЗ-у, „Србија у дигиталном облику“.
24.10.2016.

Отворена врата катастра- РТС1

У емисији „Ово је Србија“ представљена иницијатива менаџмента РГЗ-а „Отворена врата катастра“ током које су руководиоци РГЗ-а разговарали са грађанима о проблемима на које наилазе. О акцији „Отворена врата катастра“ известиле су и Вечерње новости и бројни локални медији и портали.
18.10.2016.

Медији и грађани о иницијативи за уклањање камера РГЗ-а

Медији су пренели упозорење повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића које се односи на постављање видео камера у пријемним просторијама РГЗ-а. У коментарима на ту вест, грађани су дали своје мишљење о томе. Преносимо текстове из медија и коментаре.
12.10.2016.

У акцији добровољног давања крви, РГЗ прикупио 138 јединица крви

У седишту Републичког геодетског завода, у сали за састанке на петом спрату, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, реализована је акција добровољног давања крви.
07.10.2016.

Акција добровољног давања крви у седишту РГЗ-а

Републички геодетски завод и Институт за трансфузију крви Србије организују акцију добровољног давања крви у среду, 12. октобра 2016. године, од 9 до 15 часова, у седишту РГЗ-а, у сали за састанке на петом спрату.
26.09.2016.

Наставак добре праксе - Ротација знања за транспарентан катастар

У категорији „Регистрација непокретности“ Србија би, на листи Doing Business 2017, према процени НАЛЕД-а, требало да оствари значајан напредак у односу на прошлогодишњу позицију на 73. месту. Тај напредак је резултат увођења системских промена у Републичком геодетском заводу, измена Закона о државном премеру и катастру и скраћивања рока за решавање предмета на 15 дана.