Архива вести
08-10-2020

Статус предмета на месечном нивоу

Због различитих информација које су се појавиле у јавности о броју нерешених предмета у Службама за катастар непокретности, Републички геодетски завод је преузео тачне податке из Document Management System-a.
19-07-2016

О катастру у емисији Боља земља на Хепи телевизији

Начелник у сектору за правне послове Митар Трбовић гостовао је у емисији „Боља земља“ у недељу 17.07.2016.
19-07-2016

Представљање нових услуга еКатастра на ТВ Пинку, ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Хепи

Услуга „еКатастар - преглед статуса предмета" и нови интернет сервис који пружа уживо преглед рада пријемних канцеларија РГЗ-а, представљени су ове недеље на телевизијама РТВ Пинк, Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Хепи.
18-07-2016

Експерт Републичког геодетског завода за питања комасације на Б92

Мр Стојанка Бранковић гостовала је у емисији „Добра земља“ са представником ГИЗ-а Ненадом Гвозденовићем.
14-07-2016

Наставак сарадње Немачке агенције за техничку помоћ Србији и Републичког геодетског завода

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић одржао је састанак са новим руководиоцем пројекта Немачке агенције за техничку помоћ Србији (ГИЗ) г-ђом Ен Катрин Вирц 14. 07. 2016. године.
14-07-2016

Увођење Електорнске доставне књиге у свим унутрашњим јединицама ван седишта РГЗ-а

У претходном периоду успешно је имплементирана апликација Електорнска доставна књига (Електронска пријемна књига - ЕПК) у седишту Републичког геодетског завода у Београду.
13-07-2016

Начелници најбољих катастара у Србији састали се са директором РГЗ-а

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић и начелнице у Сектору за катастар непокретности Соња Ракић и Анита Божиновић одржали су данас, у седишту РГЗ-а, састанак са начелницима десет најуспешнијих служби за катастар непокретности у протеклом периоду.
08-07-2016

Потписан протокол о сарадњи између Републичког геодетског завода и ЈП „Пошта Србије“

Републички геодетски завод у сарадњи са ЈП „Пошта Србије“ омогућио увођење бесплатног електронског сервиса Електронска пријемна књига.
08-07-2016

Сарадња РГЗ-а и Општине Бачки Петровац

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић састао се са делегацијом Општине Бачки Петровац коју је предводио председник Срђан Симић. Главна тема састанка била је интензивирање радова на катастарском и комасационом премеру и оснивању катастра непокретности у катастарским општинама Бачки Петровац и Кулпин.
04-07-2016

Унапређење квалитета услуга РГЗ-а

Републички геодетски завод стално унапређује квалитет услуга како би корисници услуга добили тачне информације о статусу поднетих захтева.
24-06-2016

Први пут делегација Србије у посети руском РОСРЕЈСТРУ

Делегацију из Републике Србије коју су предводили директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић и помоћник министра грађевине, транспорта и инфраструктуре Јованка Атанацковић примио је директор Федералне службе државне регистрације, катастра и картографије Русије Игор Васиљев.
20-06-2016

Девета регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података

Девета регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података одржана је у периоду 16. и 17. јуна 2016. године у Опатији, Република Хрватска.
10-06-2016

РТВ Пинк - О решавању другостепених предмета у РГЗ-у

Видео можете погледати на следећем линку:
09-06-2016

Обука за систем администраторе - Cisco, MicroSoft, Linux

Обавештење о додели уговора
06-06-2016

Републички геодетски завод добио похвалницу Министарства привреде

Републички геодетски завод је добио похвалницу Министарства привреде за изузетан допринос у поступку уређења имовинско правних односа, промени облика права и врсте земљишта и упису права својине на објектима Железаре Смедерево.
06-06-2016

Унапређење услуга Инфо центра Републичког геодетског завода

Већ од данас грађани могу брже добити информације о тренутном статусу нерешених катастарских предмета у другом степену
03-06-2016

Сусрет правника у Врњачкој Бањи

Удружење правника у привреди Србије и његов часопис „ПРАВО И ПРИВРЕДА“ су и ове године, двадесет и пети пут организовали сусрет правника у привреди.
30-05-2016

Студијска посета Агенцији за катастар непокретности Македоније

Делегација Републичког геодетског завода и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре посетила је македонску Агенцију за катастар непокретности која данас управља једним од најсавременијих катастара непокретности у свету. Студијска посета је организована уз подршку Светске банке.
25-05-2016

121. број часописа

Часопис "Геодетска служба" је стручни часопис Републичког геодетског завода и објављује радове посебног значаја за геодезију, картографију, фотограметрију, катастар и инжењерску геодезију.
24-05-2016

Најава презентације централног регистра

Србија је први пут добила платформу која омогућава да сви просторни и урбанистички планови буду доступни путем Интернета за инвеститоре, јавне службе које раде на издавању грађевинских дозвола и све грађане.
24-05-2016

Предавање представника РГЗ-а студентима специјалистичких студија Високе грађевинско-геодетске школе

У складу са имплементацијом Споразума о пословно-техничкој сарадњи између Републичког геодетског завода и Високе грађевинско-геодетске школе у Београду, експерти Републичког геодетског завода одржали су предавања студентима специјалистичких струковних студија Високе грађевинско-геодетске школе.
24-05-2016

Рекордан одзив запослених у акцији добровољног давања крви

У Републичком геодетском заводу јучерашња акција добровољног давања крви имала је највећи одзив до сада.
23-05-2016

12. Летња школа урбанизма

Удружење урбаниста Србије и Републички геодетски завод под покровитељством Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Града Јагодине организовали су међународни научно-стручни скуп под називом „12. Летња школа урбанизма”.
23-05-2016

Хуманост на делу

Обновљена је традиција добровољног давања крви у Републичком геодетском заводу, а међу првим добровољним даваоцима био је и директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић.
20-05-2016

Ванредна генерална скупштина асоцијације Eurogeographics

Ванредна генерална скупштина асоцијације Eurogeographics одржана је у Лувену, Краљевина Белгија, 10. и 11. маја 2016. године.
17-05-2016

IMPULS радионица у Сарајеву

Представници националних агенција за картографију и катастар из региона западног Балкана у сарадњи са Шведском управом за картографију, катастар и регистрацију земљишта Лантматериет и хрватском Државном геодетском управом обрадили су теме из радних пакета IMPULS пројекта.
12-05-2016

Набавка додатне ИТ опреме за е-Грађевинску дозволу за АПР

Набавка додатне ИТ опреме за е-Грађевинску дозволу за АПР

Обавештење о додели уговора
11-05-2016

Нове реформске мере за ефикаснији катастар

Већ од ове недеље грађани брже стижу до решења у катастру. Нову системску меру увео је директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић доншењем Акта о изменама и допунама овлашћења чији је циљ да се повећа задовољство клијената и унапреди рад РГЗ-а и служби за катастар непокретности.
09-05-2016

Посета ученика Геодетско техничке школе Републичком геодетском заводу

Ученици Геодетско техничке школе из Београда посетили су Републички геодетски завод у циљу упознавања са надлежностима и делокругом рада у оквиру обављања стручне праксе.
28-04-2016

Мисија Светске банке - Април 2016.

У оквиру друге Мисије светске банке на пројекту „Унапређење земљишне администрације у Србији“ Републички геодетски завод посетили су Ричард Гровер, специјалиста за масовну процену, Румјана Тончевска, стручњак за ИТ, Анчал Ананд, специјалиста за земљишну администрацију, Тони Лемб, правник. Мисију је предводила Викторија Стенли, експерт за рурални развој и земљиште.
22-04-2016

Републички геодетски завод и Геодетска техничка школа потписали споразум о сарадњи

Директор Републичког геодетског завода, Борко Драшковић и директорка Геодетске техничке школе, Марија Радић потписали су Споразум о пословно-техничкој сарадњи, којим ће значајно бити унапређена сарадња ове две институције.
21-04-2016

Завршени радови на изради елабората катастарског класирања и бонитирања земљишта у КО Селенча

Предајом елабората катастарског класирања и бонитирања земљишта КО Селенча, општина Бач, завршени су радови на катастарском класирању и бонитирању земљишта, у складу са уговором закљученим између Републичког геодетског завода и општине Бач.
19-04-2016

Састанак управног одбора IMPULS пројекта

Одржан је редовни састанак националних координатора и управног одбора IMPULS пројекта.
18-04-2016

Посета руководства РГЗ-а СКН Крагујевац

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић и помоћник директора за ИТ Веселин Бакић посетили су СКН Крагујевац и локацију на којој би могао бити пројектован Backup Disaster Recovery Center (BDRC) чија је сврха чување резервне копије података РГЗ-а у случају недоступности примарне базе услед природне катастрофе или због деловања људског фактора.
18-04-2016

Републички геодетски завод и Висока грађевинско-геодетска школа потписали споразум о сарадњи

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић, дипл. геод. инж. и директор Високе грађевинско-геодетске школе струковних студија проф. др Вуле Алексић потписали су Споразум о сарадњи којим ће значајно бити унапређена сарадња две институције.
14-04-2016

Састанак Сталне техничке комисије Регионалне конференције о катастру и инфраструктури просторних података

Одржан је састанак Сталне техничке комисије Регионалне конференције о катастру и инфраструктури просторних података
04-04-2016

Нових 215 запослених на пројекту Светске банке повећава ефикасност у катастру

У Републичком геодетском заводу у понедељак почиње са радом 215 службеника геодетске и правне струке. Они имају задатак да у наредних годину дана реше све заостале предмете у катастру.
01-04-2016

Ангажовање консултаната за унос заосталих података и извлачење података о закупу за узорке стамбених непокретности

Ангажовање консултаната за унос заосталих података и извлачење података о закупу за узорке стамбених непокретности (11 консултаната).
Обавештење о додели уговора
01-04-2016

Национална инфраструктура просторних података у региону Балкана

У оквиру IMPULS пројекта – радни пакет 2 „Политика размене података и регулативе“ одржана је национална радионица – округли сто чији је домаћин била Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске
25-03-2016

О нацрту Закона о НИГП-у на радионици IMPULS пројекта

Председник Савета Националне инфраструктуре геопросторних података и директор РГЗ-а Борко Драшковић отворио је националну радионицу у оквиру радног пакета 2 „Политика размене података и регулативе“ истакавши том приликом значај „Open Data“ иницијативе за развој НИГП-а у Србији, али и за повезивање на европском нивоу.
24-03-2016

Позив консултантима за ангажовање на пројекту

Конкурс за ангажовање консултанта - Правника за решавање предмета у II степену у оквиру Real Estate Management Project-a
24-03-2016

Радионица IMPULS пројекта

У организацији Републичког геодетског завода је у Београду, 22. марта 2016. године, одржана Национална радионица радне групе 6: Управљање ризиком и превенција IMPULS пројекта на тему „Карта земљишног покривача“.
24-03-2016

Састанак управног одбора ELF пројекта

У Прагу, Република Чешка, 15. и 16.03.2016. године одржан је редован годишњи састанак Управног одбора ELF пројекта.
22-03-2016

Саветовање у организацији Удружења банака Србије

Представнице Републичког геодетског завода учествовале на саветовању у организацији Удружења банака Србије одржаном на Палићу 17. и 18. марта 2016. године
18-03-2016

Конкурс за ангажовање консултанта - Правника за решавање предмета у II степену

Конкурс за ангажовање консултанта - Правника за решавање предмета у II степену у оквиру Real Estate Management Project-a
17-03-2016

Иницијални састанак техничке групе ELF пројекта

У Франкфурту на Мајни у периоду од 10.03. до 11.03.2016. године одржан је иницијални састанак за нове институције чланице ELF (European Location Framework), радни пакет WP3 ELF сервиси и подаци.
17-03-2016

Ротација знања и искуства за модернизацију катастра

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић најавио је да се у петак, 18. марта, у 8 централних београдских служби за катастар, покреће пилот пројекат ротације државних службеника правне струке на руководећим позицијама. Пројекат је дефинисан на основу позитивног међународног искуства о примени ротације запослених у истом хијерархијском нивоу и платном разреду.
03-03-2016

Потпредседница Владе Зорана Михајловић примила делегацију Светске банке поводом пројекта у РГЗ-у

Мисија Светске банке која прати реализацију пројекта „Унапређење земљишне администрације у Србији“ на састанку са потпредседницом Владе и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић, 24. фебруара у Влади Србије, размотрила је напредак пројекта и посебну пажњу посветила резултатима имплементације обједињене процедуре за издавање грађевинских дозвола.
29-02-2016

Девета седница Савета НИГП-а

У Републичком геодетском заводу 29. фебруара 2016. године одржана је девета седница Савета за националну инфраструктуру геопросторних података.
12-02-2016

Оглас за ангажовање Саветника за праћење и оцену у ЈИП-а

Monitoring and Evaluation Specialist for the PIU у оквиру Real Estate Management Project-a
12-02-2016

Састанак националних координатора IMPULS пројекта

У Јевлеу се на састанку националних координатора, 2. и 3. фебруара, детаљно разговарало о предлозима и сугестијама за успешну имплементацију пројекта.
05-02-2016

Оглас за запошљавање геодета и правника на пројекту Светске банке

Овај позив за достављање Изјава о заинтересованости се заснива на општем обавештењу о набавци за овај пројекат који је објављен у UN Development Business, бр. WB1798-04/15 од 15. 04. 2015. године.
04-02-2016

Канцеларија РГЗ-а у услужном центру у Калуђерици

У просторијама Месне заједнице у Калуђерици почела је са радом испостава Градске општине Гроцка. Административни услужни центар обухвата републичке, градске и општинске службе на једном месту.
04-02-2016

Признање за допринос реформама запосленима РГЗ-а

У оквиру IX годишње конференције „Реформе у Србији и нова економска агенда“ која је одржана у петак, 29. 01. 2016. „Признање за допринос реформама“, које се додељују изузетним појединцима из државне управе и локалне самоуправе, уручено је колеги Зорану Стојановићу шефу Одсека за планирање и координацију у Републичком геодетском заводу.
01-02-2016

Конкурс за ангажовање ИТ консултаната АПР-а у оквиру Real Estate Management Project-a

Конкурс за ангажовање ИТ консултаната АПР-а у оквиру Real Estate Management Project-a
Обавештење о додели уговора

25-01-2016

Састанак са Међународном унијом нотара

У оквиру поступка учлањења Јавнобележничке коморе Србије у Међународну унију нотара, Републички геодетски завод посетили су, 19. јануара 2015. године, председник Комисије за међународну нотарску сарадњу Мишел Мерлоти и потпредседници комисије Дидије Нурис и Ханс Јакоб Пуцер.
21-01-2016

Сарадња РГЗ-а и РАТЕЛ-а

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић 20. јануара 2015. примио је делегацију Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге коју је предводио директор Владица Тинтор.
18-01-2016

Захвалнице запосленима РГЗ-а

Поводом јубилеја 40, 30, 20 и 10 година рада у Републичком геодетском заводу запосленима су уручене захвалнице за допринос развоју Републичког геодетског завода.
14-01-2016

Позив за изјаве заинтересованости консултаната

Позив за изјаве заинтересованости консултаната
24-12-2015

Јубиларни, 120. број, часописа

Часопис „Геодетска служба“ је стручни часопис Републичког геодетског завода и објављује радове посебног значаја за геодезију, картографију, фотограметрију, катастар и инжењерску геодезију.
18-12-2015

Сарадња Факултета за грађевину и геодезију Универзитета у Љубљани и Републичког геодетског завода

Професори и асистенти Факултета за грађевину и геодезију Универзитета у Љубљани 17. 12. 2015. били су у студијској посети Републичком геодетском заводу. Наставак сарадње РГЗ-а са научним институцијама представља дефинисани развојни циљ ове државне институције у циљу доприноса Републици Србији на путу ка европским стандардима пословања.
17-12-2015

Први пут у историји Споразум између ВГИ-а и РГЗ-а

Две картографске институције, Војногеографски институт и Републички геодетски завод, имају вишедеценијску сарадњу чији корени сежу још до XIX века и почетака геодетске струке у Србији 1837. године.
17-12-2015

Састанак националних координатора IMPULS пројекта

У Загребу се, на састанку координатора, 14. 12. 2015. детаљно разговарало о предлозима и сугестијама за унапређење и усаглашавање радног плана за први квартал 2016. године, а сачињен је и детаљан програм следећих националних и регионалних радионица који укључује теме радионица, време и место одржавања.
27-11-2015

Шест година рада иницијалног геопортала

Дана 27.11.2009. године, свечано је пуштен у рад иницијални геопортал „геоСрбија".
26-11-2015

Преглед служби по успешности решавања предмета - октобар 2015

Сектор за катастар непокретности је у поступку контроле и праћења решавања управних предмета у Службама за катастар непокретности извршио анализу података решених предмета у месецу октобру 2015. године.
25-11-2015

Предавање о катастру водова у Привредној комори

Презентацију „Катастар водова - упис права својине на водовима" на иницијативу Привредне коморе Србије одржали су представници Републичког геодетског завод, 24. 11. 2015. године.
20-11-2015

Унапређење апликације

У претходном периоду извршено је унапређење централног регистра планских докумената, дела који се односи на рад професионалних корисника.
20-11-2015

Настављена мерења у РНМ

У оквиру радова на реализацији пројекта Референтне нивелманске мреже – РНМ обављена су нивелманска мерења на подручју Обреновца, Гроцке, Брестовика и Младеновца у периоду од 07. 09. до 30. 10. 2015. године.
13-11-2015

РГЗ на радионици у Бања Луци

Републичка управа за геодетске и имвинско-правне послове Републике Српске организовала је тродневну радионицу под називом „Допринос европском локацијском оквиру, меродаваном извору пан-европских скупова података и веб услуга“ у сарадњи са пројектом IMPULS, пројектом ELF и Eurogeographics-ом.
09-11-2015

Online сервис за продају геодетских тачака

Републички геодетски завод је развио сервис за online продају тачака геодетских мрежа који је почео са радом 02.11.2015.
04-11-2015

Захвалница РГЗ-у на сајму „Учила 2015“

На 46. Међународном сајму опреме и средстава за савремену наставу „УЧИЛА 2015“ Републичком геодетском заводу је додељена Захвалница за успешан наступ и константан допринос квалитета сајма „УЧИЛА“.
28-10-2015

РГЗ на 46. сајму „УЧИЛА“

Републички геодетски завод, од 28.10. до 1.11.2015. године, учествује на Међународном сајму опреме и средстава за савремену наставу – УЧИЛА, излагањем и продајом својих картографских публикација.
28-10-2015

Успешна сарадња Републичког геодетског завода и општине Чукарица

На основу Уговора о међусобној сарадњи и заједничким правима и обавезама, у простору Градске општине Чукарица почела је са радом Служба за катастар непокретности Чукарица. На овај начин, грађанима Чукарице је омогућено да у простору општине добију све услуге које пружа Републички геодетски завод.
27-10-2015

Интерни конкурс

Отворен интерни конкурс
23-10-2015

Формирана радна група за систематизацију

Нова систематизација радних места у Републичком геодетском заводу биће спроведена ради усклађивања са Законом о изменама и допунама Закона о државном премеру и катастру.
20-10-2015

Завршена кампања CEGRN 2015

Европска мерна кампања за GNSS геодинамичку референтну мрежу централне Европе (CEGRN 2015), у којој је учествовао и Републички геодетски завод, реализована је у периоду од 14. до 20. 06. 2015. године, односно од 165. до 171. дана 1849. GPS недеље.
20-10-2015

СКН Чукарица на адреси Шумадијски трг

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић посетио је Службу за катастар непокретности Чукарица првог дана рада на новој адреси.
16-10-2015

Прва седница Пројектног савета за пројекат „Унапређење земљишне администрације“

Чланови Пројектног савета, који је именовала Влада Републике Србије, састали су се 16. 10. 2015. У Републичком геодетском заводу. Седницом је председавао мр Дејан Трифуновић, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
15-10-2015

Пленарни састанак UN-GGIM за Европу одржан у Београду

Други пленарни састанак Иницијативе Уједињених нација за управљање глобалним геопросторним подацима за Европу (UN-GGIM за Европу) одржан је 7. 10. 2015. године у Београду.
14-10-2015

EuroGeographics генерална скупштина 2015

Потпредседнца владе и Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић отворила је EuroGeographics генералну скупштину 2015.
14-10-2015

СКН Чукарица на новој адреси

Служба за катастар непокретности Чукарица од 19. 10. 2015. биће смештена у згради Градске Општине Чукарица.
14-10-2015

Четврта Коперникус конференција за источну Европу

Конференција је одржана 01. и 02. 10. 2015. године у Букурешту.
13-10-2015

Завршени радови на комасационој процени земљишта у Катастарској општини Визић

Радови на комасационој процени земљишта у КО Визић, општина Бачка Паланка, завршени су предајом елабората 09. 10. 2015. године.
02-10-2015

IMPULS радна недеља

У циљу презентовања досадашњих пројектних и планирања предстојећих активности организована је радионица „IMPULS радна недеља“ у Бечићима у периоду од 22. до 24. 09. 2015.
02-10-2015

Међународни дан права јавности да зна

Републички геодетски завод учествовао је у обележавању Међународног дана права јавности да зна 28. 09. 2015. године.
29-09-2015

Нова станица АГРОС мреже у систему EUREF

Нова CORS станица из састава националне GNSS мреже Републике Србије – АГРОС, која је алоцирана у Служби за катастар непокретности Књажевац (KNJA) равноправно укључена у референтну европску мрежу GNSS станица EUREF почев од 1864. GPS недеље тј. од 27.09.2015. године.
29-09-2015

РГЗ ради на унапређивању питања родне равноправности

Тим Републичког геодетског завода учествовао је на регионалном округлом столу на тему „Успешне приче за западни Балкан и размишљања о будућој подршци“ који је одржан у Драчу, у Албанији, а који су организовали УН ЖЕНЕ, Организација за храну и пољопривреду FAO, Светска банка и Немачка организације за међународну сарадњу GIZ.
21-09-2015

Објављена топографска карта у размери 1 : 20 000

На националном геопорталу „ГеоСрбија” објављена је топографска карта у размери 1 : 20 000 за подручје југоисточне Србије...
17-09-2015

Производни капацитети Дигиталног архива удвостручени су у 2015. години

До краја септембра, Одељење архива располагаће са 20 фото-столова, 20 документ скенера, 20 флет скенера и 4 скенера формата А0.
17-09-2015

ИНТЕРГЕО 2015

На конференцији ИНТЕРГЕО у Штутгарту, Немачка, представљене су и дискутоване актуелне теме у области геодезије, геоинформација, управљања земљиштем и картографије.
16-09-2015

РГЗ на састанку DRDSI пројекта

Домаћин састанка у оквиру пројекта Инфраструктура референтних података и сервиса за Дунавски регион (Danube Reference Data and Service InfrastructureDRDSI), који имплементира JRC, 8. септембра 2015. у Новом Саду је био Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство...
11-09-2015

Радионица Управљање подацима и анализа података из Збирке купопродајних цена

Радионица је одржана у организацији Републичког геодетског завода и <нотранслте>ГИЗ/АМБЕРО-ИЦОН пројекта „Унапређење управљања земљиштем на нивоу локалних самоуправа у Србији“...
31-08-2015

Сарадња РГЗ-а и организације НАЛЕД

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић и начелник Одељења за нормативне и правне послове Гордана Зорић разговарали су са представницима Националне алијансе за локални економски развој о могућностима унапређивања сарадње.
21-08-2015

Посета EuroGeographics руководства

Руководство EuroGeographics-а је посетило Републички геодетски завод у периоду од 19. до 20. августа 2015. године ради сагледавања статуса на припреми EuroGeographics генералне скупштине и UN-GGIM: Europe састанка у Београду.
18-08-2015

EuroGeographics генерална скупштина и UN-GGIM Europe састанак у Београду

EuroGeographics генерална скупштина и UN-GGIM: Europe пленарни састанак одржава се у Београду у периоду од 4. до 7. октобра 2015. године.
14-08-2015

Објављен ортофото за осам нових градских подручја

На националном геопорталу „ГеоСрбија" објављен је ортофото за осам нових градских подручја.
13-08-2015

Сарадња РГЗ-а и Краљевине Норвешке

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић разговарао је са експертима Норвешког Статенс Картверка о развоју новог и ефикаснијег ИТ система за унапређење ажурности катастра непокретности.
12-08-2015

Карта вештачких површина на геопорталу

На геопорталу „ГеоСрбија“објављена је карта вештачких површина за територију Републике Србије.
06-08-2015

Нова начелница у Сектору за катастар непокретности

Соња Ракић, дипл. геод. инж. постављена је за начелника Одељења за пројектовање и планирање.
04-08-2015

Синдикални представници на састанку код в.д. директора

Истакнут је значај свих синдиката и њихових чланова на подизање угледа РГЗ-а.
31-07-2015

Сарадња GIZ-а и Републичког геодетског завода

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић састао се са представницима Немачке асоцијације за међународну сарадњу – GIZ.
30-07-2015

Саопштење за јавност

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић дао је саопштење за јавност поводом уписа права на имовину ПИК „Златибор“ на територији општине Чајетина.
28-07-2015

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић примио делегацију Европске Уније

На иницијативу представника Делегације Европске Уније, аташеа задуженог за пројекте у области пољопривреде, руралног развоја и животне средине Карла Вогела и вође тима за техничку подршку на пројекту „Размена катастарских података између Приштине и Београда“, који се реализује уз подршку ЕУ, Мариане Пошфаи одржан је састанак са директором РГЗ-а Борком Драшковићем.
24-07-2015

Борко Драшковић в.д. директор Републичког геодетског завода

На седници Владе Републике Србије одржаној 23.07.2015. године за вршиоца дужности директора Републичког геодетског завода постављен је Борко Драшковић.
Започните разговор са оператером