ВЕСТИ
од 650 слогова
02.07.2020.

Потпредседница Владе одговорила на писмо Геосиндиката

У допису Министарства грађевинарства саобраћа и инфраструктуре који је потписала министарка Зорана Михајловић наведени су досадашњи резултати РГЗ-а и планови за период до 2023. године. Опширније прочитајте у наставку.
30.06.2020.

О Уредби о условима издавања извода из листа непокретности и листа вода на ТВ Студио Б и ТВ Коперникус

У емисији „Београде, добро јутро!“ и „Srbija On line“ о коришћењу Геодетско-катастарског информационог система за издавање листа непокретности и уверења везана за забележбе или терете на непокретности говориле су Огњенка Илић и Марија Кањо. Оне су нагласиле који су бенефити ове уредбе и шта је све могуће прибавити код јавних бележника уместо одласка на шалтер катастра. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
29.06.2020.

Грађанима омогућено да пренос непокретности обаве код нотара

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је да је усвајањем ове уредбе решен велики проблем због којег су грађани морали да лично одлазе на шалтер Републичког геодетског завода како би добили лист непокрености.
29.06.2020.

Влада Репубике Србије донела је Уредбу о условима издавања извода из листа непокретности и листа вода

Из Геодетско-катастарског информационог система издаваће се листови непокретности и водова од стране јавних бележника и геодетских организација. У наставку прочитајте опширније.
24.06.2020.

Регистрација посредника за коришћење еШалтера и Регистра цена непокретности

Републички геодетски завод обезбедио је функционалности које ће посредницима у промету и закупу непокретности омогућити подношење захтева путем сервиса еШалтер  и самостално генерисање извештаја из Регистра цена непокретности, према захтеваним параметрима.
23.06.2020.

После 50 година могуће је укњижити стан купљен од стамбене задруге

У емисији „Београде, добро јутро!“ ТВ Студија Б, о укњижби станова купљених преко стамбених задруга говорио је Милош Бјелановић. Он је нагласио да је сада, након 50 година могуће укњижити стан купљен од стамбене задруге, што до сада није био случај. Опширније о овој теми погледајте у видео прилогу.
19.06.2020.

Исправљена деценијска дискриминација

Задовољство нам је да можемо да саопштимо да је Републички геодетски завод, у склопу својих настојања да стално усавршава стање катастра непокретности као регистра права на непокретностима у Републици Србији, још једном нашао начин да помогне грађанима у остваривању њихових права, решавањем проблема који је егзистирао дуги низ година.
17.06.2020.

Посета новоотвореној Служби за катастар непокретности Врачар

У уторак 16. маја 2020. године Службу за катастар непокретности Врачар посетили су директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић и председник општине Врачар проф. др Милан Недељковић. Том приликом обишли су просторије у којима се налази Служба за катастар непокретности а председник општине Врачар захвалио се Републичком геодетском заводу на иницијативи да се грађанима Врачара омогући лакши приступ катастру.