ВЕСТИ
од 667 слогова
24.09.2021.

У ucentar.rs пише: Ко би други? Пироћанци реформом РГЗ уштедели 117 милиона динара и 120 хиљада сати чекања!

О томе колико је значајна дигитализација и реформа катастра илуструје податак да су само у Пироту грађани уштедели око 117 милиона динара јер нису морали да плате таксу. Поред тога грађани нису чекали у реду преко 120 хиљада сати у односу на стари систем када су лично прибављали документа…
21.09.2021.

Западнобачки округ дигитализован

Добри резултати и значајан напредак који је остварио Сомбор и цео Западнобачки округ, захваљујући сарадњи са Републичким геодетским заводом, као и заједнички рад на пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ били су повод за посету мр Борка Драшковића, директора Завода, том граду.
21.09.2021.

О регистру инвестиционих локација на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о пројекту Унапређење пословне климе у Србији и Регистру инвестиционих локација говорила је др Марина Јовановић-Миленковић. Она је истакла да ће формирањем Регистра инвестиционих локација бити омогућено да се на једном месту у свега неколико кликова претраже подаци о локацији, а да се тек након проналаска локације која одговара потребама инвеститора ступа у контакт са локалном самоуправом. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
17.09.2021.

„Сад сваки сељак из трактора у њиви има приступ катастру“ рекао је мр Борко Драшковић директор РГЗ-а

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић данас је посетио град Чачак и одржао састанак са градонажелником Милуном Тодоровићем, директором Службе за катастар непокретности Чачак Миодрагом Радивојевићем и представницима локалне самоуправе на тему пројекта “Унапређење пословне климе у Србији”.
14.09.2021.

Нерешене имовинско-правне односе грађни често перципирају као проблем у катастру

Земљишна администрација је комплексан систем у коме своју улогу имају судови, нотари, локалне самоуправе, катастар и други актери на тржишту непокретности. Уколико у документацији постоји нека грешка она се мора исправити у институцији која је тај документ издала. Грађани често покушавају да усменим објашњењима утичу на рад службеника катастра како би прихватили неисправан или непотпун документ. Службеници катастра искључиво доносе одлуке на основу писане документације, а прихватање неисправних докумената представља кривично дело.
Започните разговор са оператером