ВЕСТИ
од 683 слогова
20.01.2022.

Стручњак РГЗ-а гост у емисији „Саветник“

У емисији „Саветник“ на ТВ „Happy“ 19. јаунара 2021. године гостовао је Митар Трбовић из Сектора за правне послове. Он је говорио, између осталог, о најчешћим проблемима који се јављају у поступању по предметима са старим исправама. Такође је рекао на који начин се грађани обавештавају у ситуацијама када је неопходно допунити предмет исправама које недостају. Опширније погледајте у наставку.
18.01.2022.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Обавештавамо вас да због увођења новог информационог система за катастар непокретности у Служби за катастар непокретности Стари град, Служба неће радити у пеироду од четвртка 20.јануара 2022.године до понедељка 24.јануара 2022.године у 7:00 часова.
18.01.2022.

О извештају са тржишта непокретности за децембар 2021. на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о извештају са тржишта непокретности за децембар 2021. говорила је Ивана Штрбац. Она је истакла да је према подацима РГЗ-а у децембру месецу забележен рекорд што се тиче количине новца на тржишту непокретности, као и броја реализованих купопродајних уговора. Опширније погледајте у наставку.
11.01.2022.

О раду ИНФО центра РГЗ-а на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о раду ИНФО центра у претходној години говорила је Милица Малешић. Она је истакла да је ИНФО центар један од најважнијих сервиса комуникације између грађана и РГЗ-а. Такође је подсетила грађане на које све начине могу остварити контакт са оператерима ИНФО центра. Опширније погледајте у наставку.
04.01.2022.

Катастарски аларм и упис непокретности по старим исправама

У емисијама ТВ Прве, ТВ Euronews, ТВ Танјуг и NewsMax Adria о апликацији „Катастарски аларм” и начину на који ће он штитити права власника некретнина говорио је Дарко Вучетић, а о томе како је нови систем уписа у катастар пружио сигурност учесницима у процесу купопродаје говорио је Милош Бјелановић. Они су истакли да ће се у наредном периоду изменама Закона о упису у катастар непокретности и катастар водова на бржи начин решавати и предмети по старим исправама. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
04.01.2022.

Надзор над радом геодетских организација

У Републици Србији у овом тренутку раде 654 геодетске организације којима су издате лиценце за рад од стране Републичког геодетског завода.
Започните разговор са оператером