ВЕСТИ
од 655 слогова
20.01.2021.

На ТВ Пинк о тржишту непокретности

У емисији „Ново јутро“ о тржишту непокретности у четвртом кварталу 2020. године говорила је Драгана Милићевић Секулић. Она је гледаоцима представила податке о процентуалном учешћу прометованих непокретности, ценама у новоградњи и староградњи и промету пољопривредног земљишта. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
20.01.2021.

Ауторитативни извештај РГЗ-а са тржишта непокретности за четврти квартал 2020. године

Захваљујући дигитализацији радних процеса, Републички геодетски завод је у прилици да на захтев актера на тржишту непокретности обезбеди, осим полугодишњих, и Квартални извештај са тржишта непокретности.
19.01.2021.

Начини информисања о статусу предмета на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе како је неопходно да се грађани обраћају Републичком геодетском заводу у писаној форми како би постојао траг о предузетим активностима говорила је Николина Зиројевић. Она је позвала грађане да се о упису у катастар информишу преко Инфо центра и одељења правне подршке како би добили тачне информације, а у случају да постоје примедбе на рад катастра, могу користити апликацију еПримедбе.
12.01.2021.

О новом изгледу странице Инфо центра и „Online“ подршци

У емисији „Београде, добро јутро!“ о новој аликацији за комуникацију грађана са Инфо центром говорила је Милица Малешић. Она је гледаоцима приказала на који начин се приступа апликацији са насловне стране сајта Републичког геодетског завода, али и са странице Инфо центра која сада има нови изглед, што је чини прегледнијом и лакшом за коришћење. Опширније о овим темама погледајте у наставку.
05.01.2021.

О апликацији „Онлине“ подршка и упису у катастар на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе да су грађани прихватили комуникацију преко чета и да је број размењених информација дневно око 1000, што је више него телефонским путем говорила је Николина Зиројевић. Она је истакла да је поред нове апликације новина у раду РГЗ-а та што од 1. јануара 2021. грађани који су своју непокретност купили пре 1. јула 2018. године упис у катастар могу обавити преко адвоката електронским путем.
30.12.2020.

Објављен је нови број часописа РГЗ Инфо

У наставку можете прегледати часопис.
29.12.2020.

Новине у раду РГЗ-а у 2021. години

У емисији „Београде, добро јутро!“ о еШалтеру и шалтерима Републичког геодетског завода говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да ће, од 1. јануара 2021. године, сви грађани имати могућност да поднесу захтев у дигиталној форми преко еШалтера и то код професионалних корисника, а у првом реду на располагању ће им бити адвокати. Ипак, уколико им тако буде више одговарало, захтеве за упис непокретности у катастар и даље ће моћи да подносе и самостално, у службама РГЗ-а. Тржиште непокретности је тема која је такође обележила годину за нама, па тако и ову емисију где је сумиран промет непокретности током 2020. године.
26.12.2020.

Похвале е-Управи и РГЗ-у

Опширније прочитајте у наставку.