ВЕСТИ
од 640 слогова
24.05.2022.

О обележавању јубилеја 185 година геодетске делатности у Србији

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о обележавању јубилеја 185 година геодетске делатности у Србији и активностима које је прате говорила је Душица Лакић. О конференцији „Регистар инвестиционих локација“ и могућностима које регистар пружа у процесу повезивања јединица локалне самоуправе и потенцијалних инвеститора говорио је Милош Николић.
23.05.2022.

Од данас доступан Регистар инвестиционих локација

У процесу привлачења инвеститора, јединицама локалних самоуправа од данас је на располагању Регистар инвестиционих локација, као и неизоставна максимална подршка Републичког геодетског завода и његових сервиса чији су дигитални подаци потпуно бесплатни, ауторитативни, поуздани и транспарентни, рекао је директор РГЗ-а мр Борко Драшковић отварајући конференцију „Регистар инвестиционих локација“, која је одржана данас у Народној скупштини Републике Србије поводом завршетка трогодишњег пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ вредног два милиона евра. Пројекат је реализовао РГЗ заједно са шведском „Агенцијом за картографију, катастар и регистрацију Лантматериет“, уз подршку „Шведске агенције за међународни развој и сарадњу СИДА“.
23.05.2022.

У току је конференција - Регистар инвестиционих локација

У Народној скупштини Републике Србије, која се организује у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ који Републички геодетски завод реализује заједно са Шведском агенцијом за картографију, катастар и регистрацију Lantmäteriet и уз подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу СИДА.
21.05.2022.

Завршена Летња школа урбанизма 2022.

У организацији Удружења урбаниста Србије и Републичког геодетског завода, уз подршку Инжењерске коморе Србије, а под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарства просвете, науке и технолошког развоја одржана је 18. по реду међународна научно-стручна конференција „Летња школа урбанизма“ од 19. до 21. маја 2022. године у Врњачкој бањи.
19.05.2022.

Поводом обележавања 185 година геодетске делатности у Србији најављена конференције Регистар инвестиционих локација

У вестима ТВ Вести Марина Јовановић Миленковић је истакла значај успостављеног Регистра инвестиционих локација који ће бити представљен на конференцији у Народној скупштини Републике Србије у понедељак 23. маја, у склопу низа догађаја којима се обележава 185 година геодетске делатности у Србији. Регистар је формиран на 11 пилот општина у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ који РГЗ реализује у партнерству са и уз финансијску подршку СИДА-е. После завршне конференције пројекта очекује се укључење и осталих јединица локалне самоуправе у Србији.
17.05.2022.

Најава конференције Регистар инвестиционих локација

О конференцији „Регистар инвестиционих локација“, у емисији „Београде добро јутро“ на Студију Б, говорили су Бени Андерсон из Lantmäteriet-a (Шведска управа за картографију, катастар и упис земљишта) и Бојан Теодосијевић из РГЗ-а. Ова конференција се реализује у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ уз финансијску подршку СИДА-е. У оквиру пројектних активности учествовало је 11 јединица локалних самоуправа у којима су прикупљени подаци о потенцијалним локацијама и формиран регистар инвестиционих локација за те општине.
10.05.2022.

Одржана акција добровољног давања крви

Акција добровољног давања крви организована је у сарадњи Републичког геодетског завода и Института за трансфузију крви, 10. маја 2022. године у просторијама Геосиндиката. Традиционална акција добровољног давања крви, коју организују РГЗ, Геосиндикат и Институт за трансфузију крви, два пута годишње, почела је у 10 и трајала до 15 часова. Током овог периода прикупљено је више од педесет јединица крви. Републички геодетски завод и Геосиндикат се захваљују колегиницама и колегама који су испунили једну хуману мисију и добровољно дали крв, те на тај начин допринели још једној успешној акцији.
10.05.2022.

О 185 година геодетске делатности у Србији и акцији добровољног давања крви

О обележавању 185 година геодетске делатности у Србији и заједничкој акцији Института за трансфузију крви и Геосиндиката у емисији „Београде, добро јутро!“ говорили су Сузана Протић председница и Далибор Бабић генерални секретар Геосиндиката. Они су истакли значај ових традиционалних акција добровољног давања крви, које се у Републичком геодетском заводу спроводе на отприлике сваких шест месеци. Такође су гледаоце упознали са првим корацима геодетске делатности у Србији и њеном развоју током претходних 185 година.
05.05.2022.

О кретањима на тржишту непокретности

О кретању на тржишту непокретности, у директном укључењу у „Ново јутро“ ТВ Пинка, говорила је Маја Радовић. Она је том приликом истакла да је током последњих пет година дошло до континуираног раста тржишта непокретности које није значајно успорено ни избијањем пандемије корона вируса.
Започните разговор са оператером