ВЕСТИ
од 648 слогова
04.08.2020.

Аргументовани одговор лажним синдикатима

Сто пута је аргументовано одговорено лажним синдикатима који упорно покушавају да дезинформишу јавност и државне функционере.
04.08.2020.

РГЗ потписао уговор за набавку нових сателитских снимака

Пратећи светске стандарде, након четири године од прве набавке сателитских снимака који покривају територију Републике Србије, РГЗ ће набавити нове сателитске снимке веома високе резолуције у оквиру пројекта „Унапређења земљишне администрације у Србији“ који се имплементира уз подршку Светске банке.
04.08.2020.

О новој апликацији на мобилним телефонима на ТВ Студио Б

Гост емисије „Београде, добро јутро!“ био је Дарко Вучетић, начелник Центра за управљање геопросторним подацима који је најавио да од данас грађани могу на мобилном телефону да користе нову апликацију Геосрбија Кат која може да се преузме са гугл продавнице као и хуавеи продавнице док је епл продавница у процедури. Он је рекао да се преко апликације једним кликом могу добити многе информације о одређеној парцели или објекту, а на располагању су нам и подаци о локацији адвокатских канцеларија и геодетских организација које су повезани на информациони систем Републичког геодетског завода. Опширније о овој теми погледајте у видео прилогу.
03.08.2020.

Реформе и дигитализација РГЗ-а осигурале лидерску позицију Србије у родној равноправности у области власништва и контроле над земљиштем

Србија је задржала лидерску позицију у региону Западног Балкана у родној равноправности у области власништва над земљиштем, стоји у најновијем извештају Организације Уједињених нација за храну и пољопривреду – УН ФАО.
03.08.2020.

Медији пренели вест о Србији као лидеру у родној равноправности власништва над земљом

Према најновијем извештају Организације Уједињених нација за храну и пољопривреду (УН ФАО), Србија је задржала лидерску позицију у региону Западног Балкана у родној равноправности у области власништва над земљиштем.
28.07.2020.

Праћење коришћења годишњих одмора

Са циљем обезбеђења пословног континуитета и функционалног рада Републичког геодетског завода, у сарадњи са инжењерима компаније Microsoft извршена је контрола коришћења годишњих одмора запослених помоћу Microsoft Excel решења.
28.07.2020.

О адресном регистру на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о изменама назива улица говорила је Весна Протулипац, шеф одсека за адресни регистар. Она је нагласила да је до сада у 120 општина завршен пројекат ажурирања адресног регистра, тј. да су у свим деловима тих општина улицама додељени називи, а да се промена назива улица може пратити на порталу геоСрбија. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
21.07.2020.

О бенефитима Уредбе Владе Републике Србије на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б тема јутра била је Уредба о условима издавања извода из листа непокретности и листа вода о којој је говорила Јелена Усејновски. Она је нагласила да је за лист непокретности потребно отићи код јавног бележника или у лиценцирану геодетску организацију уместо на шалтер Републичког геодетског завода. Опширније о овој теми погледајте у видео прилогу.
20.07.2020.

Геосиндикат обезбедио за запослене 4000 заштитних маски и 800 литара асепсола

Најбројнији и једини репрезентативни синдикат у Републичком геодетском заводу, Геосиндикат, чини све да се испоштују прописане мере у спречавању ширења вируса Covid - 19. Сва средства за заштиту која су набављена, уз кординацију са РГЗ-ом, биће прослеђена запосленима у предстојећем периоду, а Геосиндикат ће као и до сад наставити да брине о запосленима.
20.07.2020.

„Данас“ објавио демант РГЗ-а због објављених неистина у својим текстовима

Републички геодетски завод већ дуже време носи тешко бреме мале групе запослених који се већ годинама скривају иза тзв. синдиката и деградирају струку, институцију у којој раде, а на послетку и саму државу имајући у виду да носе звање државних службеника.