ВЕСТИ
од 650 слогова
10.08.2020.

ВЕЛИКИ УСПЕХ: Веб сајт РГЗ-а у првих 40 најпосећенијих сајтова у Србији

Републички геодетски завод је, према најновијој листи најпосећенијих сајтова компаније Alexa Internet Inc. (www.alexa.com) која је део највеће светске компаније Амазон, заузео 40 место у Србији и тиме постао једина државна институција у Србији и једина катастарско-картографска институција у Европи која се налази у топ 50 сајтова на националном нивоу.
08.08.2020.

Аргументовани одговор лажним синдикатима

Сто пута је аргументовано одговорено лажним синдикатима који упорно покушавају да дезинформишу јавност и државне функционере.
07.08.2020.

Медији пренели вест о набавци нових сателитских снимака

Медији пренели да РГЗ набавља нове сателитске снимке најбољег квалитета, као гаранцију правне сигурности грађана.
04.08.2020.

РГЗ потписао уговор за набавку нових сателитских снимака

Пратећи светске стандарде, након четири године од прве набавке сателитских снимака који покривају територију Републике Србије, РГЗ ће набавити нове сателитске снимке веома високе резолуције у оквиру пројекта „Унапређења земљишне администрације у Србији“ који се имплементира уз подршку Светске банке.
04.08.2020.

О новој апликацији на мобилним телефонима на ТВ Студио Б

Гост емисије „Београде, добро јутро!“ био је Дарко Вучетић, начелник Центра за управљање геопросторним подацима који је најавио да од данас грађани могу на мобилном телефону да користе нову апликацију Геосрбија Кат која може да се преузме са гугл продавнице као и хуавеи продавнице док је епл продавница у процедури. Он је рекао да се преко апликације једним кликом могу добити многе информације о одређеној парцели или објекту, а на располагању су нам и подаци о локацији адвокатских канцеларија и геодетских организација које су повезани на информациони систем Републичког геодетског завода. Опширније о овој теми погледајте у видео прилогу.
03.08.2020.

Реформе и дигитализација РГЗ-а осигурале лидерску позицију Србије у родној равноправности у области власништва и контроле над земљиштем

Србија је задржала лидерску позицију у региону Западног Балкана у родној равноправности у области власништва над земљиштем, стоји у најновијем извештају Организације Уједињених нација за храну и пољопривреду – УН ФАО.
03.08.2020.

Медији пренели вест о Србији као лидеру у родној равноправности власништва над земљом

Према најновијем извештају Организације Уједињених нација за храну и пољопривреду (УН ФАО), Србија је задржала лидерску позицију у региону Западног Балкана у родној равноправности у области власништва над земљиштем.
28.07.2020.

Праћење коришћења годишњих одмора

Са циљем обезбеђења пословног континуитета и функционалног рада Републичког геодетског завода, у сарадњи са инжењерима компаније Microsoft извршена је контрола коришћења годишњих одмора запослених помоћу Microsoft Excel решења.
28.07.2020.

О адресном регистру на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о изменама назива улица говорила је Весна Протулипац, шеф одсека за адресни регистар. Она је нагласила да је до сада у 120 општина завршен пројекат ажурирања адресног регистра, тј. да су у свим деловима тих општина улицама додељени називи, а да се промена назива улица може пратити на порталу геоСрбија. Опширније о овој теми погледајте у наставку.