ВЕСТИ
од 654 слогова
19.10.2020.

Драшковић на РТС-у након састанка са нотарима у Влади

У интервјуу за „Београдску хронику“ директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић говорио је о резултатима састанка, глобалним трендовима у домену уређења земљишне администрације и предностима које доноси дигитализација катастра непокретности.
16.10.2020.

ЕКСПРЕС: Нотари на танком леду

У недељнику Експрес о сукобу нотара и РГЗ-а.
15.10.2020.

Ауторитативни извештај РГЗ-а са тржишта непокретности за трећи квартал 2020. године

По први пут, захваљујући дигитализацији радних процеса, Републички геодетски завод је у прилици да на захтев актера на тржишту непокретности обезбеди, осим полугодишњих, и Квартални извештај са тржишта непокретности.
13.10.2020.

О дигиталним сервисима и начину издавања листа непокретности на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о дигиталним сервисима које је обезбедио Републички геодетски завод као што су еШалтер, еКатастар, геоСрбија, еПримедбе на рад катастра, еЗаказивање и Електронска огласна табла говорила је Милица Малешић. Она је показала на који начин функционише сваки од сервиса и како им грађани могу приступити са насловне стране сајта Републичког геодетског завода. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
12.10.2020.

У циљу обавештавања јавности и правне сигурности грађана РГЗ саопштава

Поздрављамо одлуку Министарства правде да се премијерка обавести о великом проблему који тренутно имамо у катастру непокретности а последица је погрешне примене закона која је довела до тога да до сада 24 366 грађана не може да оствари своје право и упише имовину у катастар.
09.10.2020.

Нотари оштетили више од 50.000 грађана

Медији пренели саопштење Републичког геодетског завода да је одређени број јавних бележника, због непрофесионалног поступања, оштетио више од 50.000 грађана којима је обустављен захтев за упис у катастар.
08.10.2020.

Статус предмета на месечном нивоу

Због различитих информација које су се појавиле у јавности о броју нерешених предмета у Службама за катастар непокретности, Републички геодетски завод је преузео тачне податке из Document Management System-a.
07.10.2020.

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић за Пинк: Изјава Јелисавете Василић је потпуно неоснована, не садржи било какву аргументацију и документацију!

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић, демантовао је, у емисији Правац, аутора и водитеља Александра Васића, тврдње чланице владиног Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић, о наводној незаконитој куповини земљишта у Војводини које је обавио брат председника Србије.