ВЕСТИ
од 648 слогова
23.10.2019.

РГЗ на 50. сајму УЧИЛА

Републички геодетски завод учествује на Међународном сајму опреме и средстава за савремену наставу – УЧИЛА, од 23. до 27. октобра 2019. године, излагањем и продајом својих картографских публикација. Штанд Републичког геодетског завода на Сајму „УЧИЛА“ налази се у хали 2 Београдског сајма.
23.10.2019.

Позив лиценцираним геодетским организацијама за обуку запослених за коришћење еШалтера

Републички геодетски завод обезбедио је нове функционалности за еШалтер које ће лиценцираним геодетским организацијама омогућити подношење захтева дигиталним путем.
22.10.2019.

О бенефиту и циљу Шведског пројекта

Гости јутарњег програма Студија Б били су Зоиа Фарај, менаџер пројектног тима Шведске агенције за мапирање и упис земљишта и Бојан Теодосијевић из РГЗ-а који су говорили о сарадњи ове две институције на пројектовању инвестиционих мапа у Србији. Циљ мисије је да уочимо каквим подацима располажемо и како да их искористимо. Бенефит пројекта је повезивање потенцијалних инвеститора са погодним локацијама и локалним самоуправама.
21.10.2019.

Писмо Геосиндиката председнику Републике

У наставку можете прочитати цело писмо.
15.10.2019.

Бесплатна правна подршка

КОНТАКТ: pravnapodrska@rgz.gov.rs
15.10.2019.

Бесплатна правна подршка у РГЗ-у

У јутарњем програму РТС-а и емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ студио Б, о пружању услуга бесплатне правне подшрке грађанима говорио је Митар Трбовић. Он је рекао да ће у наредном периоду у Републичком геодетском заводу бити доступне бесплатне правне информације везане за упис непокретности у катастар. Опширније о овој теми можете погледати у Видео прилогу.
08.10.2019.

Промоција пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ у локалним самоуправама

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о првим посетама локалним самоуправама говорио је Давор Ђуран. Он је приказао како су изгледале посете Чачку и Ариљу, две од десет локалних самоуправа које су укључене у пилот пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“. Опширније о посетама али и будућим плановима пројектног тима можете погледати у наставку.
03.10.2019.

Нова процедура

НОВА ПРОЦЕДУРА ЗНАЧАЈНА ЗА УПИС ВЛАСНИШТВА СМАЊУЈЕ КОРУПЦИЈУ - У Републичком геодетском заводу је уочено да се купци легалних станова у изградњи, међу којима су првенствено млади људи и породице којима је то често први сопствени „кров над главом“, у пракси срећу са тешкоћама приликом уписа права својине због неслагања површине станова у изградњи и након изградње.
03.10.2019.

Акција добровољног давања крви у РГЗ-у

У четвртак, 03.10.2019. године, у седишту Републичког геодетског завода у току је акција добровољног давања крви. До 11:30 прикупљено је 32 јединице крви, а пријављено је 35 особа.