ВЕСТИ
од 655 слогова
07.10.2020.

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић за Пинк: Изјава Јелисавете Василић је потпуно неоснована, не садржи било какву аргументацију и документацију!

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић, демантовао је, у емисији Правац, аутора и водитеља Александра Васића, тврдње чланице владиног Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић, о наводној незаконитој куповини земљишта у Војводини које је обавио брат председника Србије.
06.10.2020.

О документу који јавни бележници издају уместо извода из базе катастра непокретности

Иако је Влада Републик Србије усвојила Уредбу о условима издавања извода из листа непокретности и листа вода из Геодетског катастарског информационог система, од стране јавних бележника и геодетских организација, јавни бележници издају документ који није истоветан листу који издаје катастар. О овој теми говорила је Маја Радовић и препоручила грађанима да по лист непокретности одлазе до лиценцираних геодетских организација.
02.10.2020.

Јавнобележничка комора нелегално издаје грађанима свој лист непокретности и угрожава рад РГЗ-а

Грађани често питају зашто постоје две форме листа непокретности? Једна форма је форма коју издаје Републички геодетски завод, а друга коју издају јавни бележници. Да ли се ради о истом документу?
02.10.2020.

Усвојена систематизација

Влада Републике Србије на седници одржаној 1. октобра 2020. године донела је Закључак о давању сагласности на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Републичком геодетском заводу.
02.10.2020.

ОДГОВОР НА КОМЕНТАРЕ И ПИТАЊА У ВЕЗИ СА СПРОВОЂЕЊЕМ ПРОЈЕКТНИХ АКТИВНОСТИ ЗА ПРОЈЕКАТ УНАПРЕЂЕЊА ЗЕМЉИШНЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ У СРБИЈИ

Ово је одговор на захтев Светске банке за одговоре на питања и забринутости које су исказане у допису који су потписали представници три синдиката: „Јединствена организација синдиката”, „Независност“ и „Асоцијација слободних и независних синдиката“ од 12. јуна 2020. године.
02.10.2020.

„Данас“ објавио демант РГЗ-а због објављених неистина у својим текстовима

Републички геодетски завод већ дуже време носи тешко бреме мале групе запослених који се већ годинама скривају иза тзв. синдиката и деградирају струку, институцију у којој раде, а на послетку и саму државу имајући у виду да носе звање државних службеника.
29.09.2020.

КАТАСТАР НИШТА НЕ САКРИВА

У медијима Јелисавета Василић, из Савета за борбу против корупције, покушала је да искористи превазиђене предрасуде о катастру као неефикасном систему за своје политикантске игре. Она очигледно није стварно желела да утврди власништво на некој парцели или непокретности јер је то, за било коју особу у Србији, могла да утврди и из своје канцеларије коришћењем дигиталних сервиса РГЗ-а. Нажалост, ово није први пут да Савет за борбу против корупције злоупотреби своју функцију и лажно оптужи катастар за своје политичке циљеве.
29.09.2020.

О дигиталним сервисима Републичког геодетског завода

У емисији „Београде, добро јутро!“ о могућностима које пружа дигитална платформа геоСрбија и шта се може сазнати њеним коришћењем говорила је Маја Радовић. Поред геоСрбије грађани би требало да користе еКатастар и еЗаказивање како би дигиталним путем завршили што више. Код грађана који годинама уназад нису уписивали непокретност у катастар често долази до проблема приликом уписа а сви они који су непокретност купили после 1. јула 2018. године о томе не морају да брину јер по службеној дужности јавни бележник шаље захтев за упис непокретности у катастар.