ВЕСТИ
од 656 слогова
09.04.2021.

Извештај са тржишта непокретности у марту 2021. године

На основу уговора о промету непокретности које Републички геодетски завод води у Регистру цена непокретности, закључује се да је у марту 2021. године тржиште непокретности у Србији било динамичније у односу на претходне месеце. Поред тога што је обим промета био за више од 25% већи у односу на претходни месец, забележено је и повећање количине новца на тржишту за скоро 40%. У поређењу са мартом 2020. године може се закључити да су сви парамети којим се тржиште непокретности описује скоро дуплирани.
09.04.2021.

Одржана радионица у оквиру пројекта Унапређење пословне климе у Србији

Марија Брандер (Maria Brander) експерт из области Стратешких комуникација је водила онлајн радионицу под називом „Продукција видеа” у оквиру компоненете Видљивост и промоција пројекта „Унапређење пословне климе у Републици Србији” која је одржана у среду 8. априла 2021. године. Опширније прочитајте у наставку.
02.04.2021.

Директор РГЗ-а мр Борко Драшковић одржао је састанак са представницима ГИЗ-а

На састанку су представљени досадашњи резултати Републичког геодетског завода у погледу реформе земљишне администрације као и резултати пројеката које је ГИЗ имплементирао у Србији.
30.03.2021.

Наставак обуке за коришћење алата за прикупљање података о инвестиционим локацијама

Са представницима јединица локалне самоуправе одржан је наставак онлајн радионице о прикупљању података о инвестиционим локацијама 30. марта 2021. године. Тема радионице била је - Алат за прикупљање података о инвестиционим локацијама и прелиминарна анализа модела будућег извештавања.
30.03.2021.

О апликацији еПримедбе на рад катастра на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе какве могућности пружа апликација еПримедбе на рад катастра говорила је Милица Малешић. Она је гледаоцима приказала на који начин се попуњава електронски образац и указала на шта посебно да обрате пажњу при попуњавању. Поред апликације еПримедбе на рад катастра, Милица је подсетила грађане на канале комуникације са Републичким геодетским заводом преко Инфо центра. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
25.03.2021.

Алат за прикупљање података о инвестиционим локацијама

Дана 24.марта 2021. године одржана је online радионица са представницима јединица локалне самоуправе. Тема радионице је: „Алат за прикупљање података о инвестиционим локацијама и прелиминарна анализа модела будућег извештавања". Предавачи током радионице су били Немања Паунић (координатор техничке компонетне) и Филип Петровић (координатор компоненте за уређивање просторно планске документације).
23.03.2021.

О поступку уписа у катастар након озакоњења објекта

У емисији „Београде, добро јутро!" о поступку уписа у катастар након озакоњења објекта говорио је Славиша Томовић. Он је нагласио да решења о озакоњењу објекта по службеној дужности доставља надлежни орган и да се након тога, уколико на објекту не постоје претходни захтеви, врши промена у катастру непокретности. Јако је важно да грађани схвате да иако је њихова непокретност озакоњена, уколико се она налази на парцели са више власника, може доћи до застоја при упису у случају да остали власници имају поднете захтеве. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
19.03.2021.

Упутство о тестирању општих функционалних компетенција

Током јавног конкурса биће тестиране опште функционалне компетенције. У наставку можете преузети документ у коме се налазе корисне информације о општим функционалним компетенцијама које ће бити од помоћи за полагање свим кандидатима.
19.03.2021.

Одржана online радионица у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Републици Србији“

У среду 17. марта 2021. године одржана је online радионица под називом „Социјалне мреже и њихов значај". Радионицу је водио Benny Andersson, експерт Одељења за маркетинг, заједно са својим колегом Adam Söderblom, експертом за друштвене медије шведске агенције за мапирање, катастар и регистрацију земљишта – Lantmäteriet.
16.03.2021.

О актуелном јавном конкурсу за запошљавање у РГЗ-у

У емисији „Београде, добро јутро!“ о јавном конкурсу за запослење који се организује у Републичком геодетском заводу говорила је Ивана Лаловић, начелница Одељења за људске ресурсе. Она је навела да овај конкурс отвара могућност за запослење великог броја високо образованих људи из правне и геодетске струке али и оних са факултета природно-математичких и друштвено-хуманистичких наука. Конкурсна документација се доставља до 18. марта, а тестирања ће се обављати у Служби за управљање кадровима. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
Започните разговор са оператером