ВЕСТИ
од 648 слогова
04.09.2019.

Тема јутарњег програма Студиа Б било је тржиште непокретности у Србији

У емисији „Београде, добро јутро!“ о тржишту непокретности у првој половини 2019. године говорила је Марија Рашковић при чему је изнела податке о ценама квадрата у новоградњи и староградњи. Такође Марија је навела да се екстреми везани за цене станова јављају на ексклузивним локацијама у Београду, а у случају пољопривредног земљишта највеће цене јављају се Бачкој. Више о овој теми погледајте у прилогу.
04.09.2019.

Медији о ценама пољопривредног земљишта

Новосадски Дневник и Б92 известили су о кретању цена на тржишту пољопривредног земљишта на основу ауторитативних података Републичког геодетског завода.
02.09.2019.

Ауторитативни подаци РГЗ-а о ценама непокретности

Извештај са српског тржишта непокретности пренели бројни медији.
01.09.2019.

Српско тржиште непокретности у првој половини 2019. тешко 1,8 милијарди евра

Нове власнике у Србији има око 47.000 непокретности. Толико је у првој половини 2019. године склопљено купопродајних уговора који је обрадио Републички геодетски завод, а њихова укупна новчана вредност износи чак 1,8 милијарди евра, што је 12% више у односу на исти период лане када је то било 1,6 милијарди.
27.08.2019.

О резултатима имплементације аутоматске секретарице

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б, о аутоматској секретарици Инфо центра која пружа информације о најтраженијим услугама говорила је Милица Малешић. Поред рада Инфо центра тема разговора биле су и интернет апликације помоћу којих се могу заказати састанци са службеницима катастра или проверити статус предмета. Опширније о овој теми можете погледти у наставку.
21.08.2019.

Обавештење о привременом прекиду рада Инфо центра

Услед техничких проблема, Инфо центар тренутно није у могућности да прима позиве. Настојимо да квар отклонимо у најкраћем временском року.
20.08.2019.

Како до информација у вези уписа непокретности у катастар

У емисији „Београде, добро јутро!“ о првом кораку у процесу уписа непокретности у катастар говорила је Маја Радовић. Она је рекла да би грађани требало пре свега да се обрате лиценцираним геодетским организацијама које ће им дати тачне информације везане за упис непокретности. Опширније погледајте у видео прилогу.
15.08.2019.

Републички геодетски завод организује међународну конференцију „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“

У периоду од 18.09. – 20.09.2019. године у Републици Србији, у Врднику, одржаће се међународна конференција под називом „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи".
15.08.2019.

Дневни лист Блиц пренео обраћање РГЗ-а председнику и премијерки

Руководство Републичког геодетског завода обратило се писмом председнику и премијерки Србије, Александру Вучићу и Ани Брнабић. Опширније погледајте у наставку.