ВЕСТИ
од 646 слогова
09.06.2020.

Отворено писмо Геосиндиката медијима

Геосиндикат се обратио медијима ТВ Н1 и дневном листу Данас и стао у одбрану струке.
09.06.2020.

Разјашњење неспоразума између Јавнобележничке коморе и РГЗ-а

За новинску агенцију Танјуг и емисије „Међу нама“ ТВ Нова С и „Београде, добро јутро!“ ТВ Студио Б о листу непокретности у дигиталном формату који је председник Јавнобележниче коморе једнострано прогласио неважећим говориле су Данка Гарић, Бојана Јакшић Ковачевић и Маја Радовић. Оне су нагласила да оваквим поступцима јавни бележници саботирају државни орган и да то иде на штету самих грађана и тржишта непокретности. Републички геодетски завод је послао предлог Влади РС да се ова услуга не наплаћује, осим републичке административне таксе.
06.06.2020.

Геосиндикат - синдикат који се руководи савременим вредностима

РГЗ преноси став јединог репрезентативног синдиката - Геосиндиката. Републички геодетски завод разуме да се Геосиндикат руководи савременим вредностима и да има капацитет да препозна и превазиђе изазове савременог доба. Допис упућен премијерки Републике Србије Ани Брнабић, потрпедседници Владе Републике Србије Зорани Михајловић и свим запосленима преносимо у целости.
04.06.2020.

Обавештење о привременом прекиду рада Инфо центра

У циљу побољшања квалитета услуга информисања и повећања броја оператера, 05.06.2020. године од 12 часова ће бити привремено обустављен рад Инфо центра.
03.06.2020.

Повећао се интерес грађана за некретнине, катастар појачао капацитете да одговори на све захтеве

У Београду, Новом Саду, Нишу и у још седам градова, током маја је дошло до повећаног интересовања грађана за некретнине. То је увећало и број поднетих захтева у катастрима. Због тога је Републички геодетски завод отворио нових 16 шалтера широм Србије, у местима у којима је интересовање грађана највеће, а циљ је да се на све захтеве одговори у најкраћем року. РГЗ је тако омогућио да катастри у Србији дневно приме око 1.000 захтева више него обично.
03.06.2020.

Републички геодетски завод отворио нове шалтере

У Београду, Новом Саду, Нишу и у још седам градова током маја је дошло до повећаног интересовања грађана за некретнине, тако да је катастар појачао капацитете да би одговорио на све захтеве и отворио нових 16 шалтера широм Србије.