ВЕСТИ
од 648 слогова
23.06.2020.

После 50 година могуће је укњижити стан купљен од стамбене задруге

У емисији „Београде, добро јутро!“ ТВ Студија Б, о укњижби станова купљених преко стамбених задруга говорио је Милош Бјелановић. Он је нагласио да је сада, након 50 година могуће укњижити стан купљен од стамбене задруге, што до сада није био случај. Опширније о овој теми погледајте у видео прилогу.
19.06.2020.

Исправљена деценијска дискриминација

Задовољство нам је да можемо да саопштимо да је Републички геодетски завод, у склопу својих настојања да стално усавршава стање катастра непокретности као регистра права на непокретностима у Републици Србији, још једном нашао начин да помогне грађанима у остваривању њихових права, решавањем проблема који је егзистирао дуги низ година.
17.06.2020.

Посета новоотвореној Служби за катастар непокретности Врачар

У уторак 16. јуна 2020. године Службу за катастар непокретности Врачар посетили су директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић и председник општине Врачар проф. др Милан Недељковић. Том приликом обишли су просторије у којима се налази Служба за катастар непокретности а председник општине Врачар захвалио се Републичком геодетском заводу на иницијативи да се грађанима Врачара омогући лакши приступ катастру.
16.06.2020.

РГЗ заступа став да лист непокретности треба да буде дигиталан и бесплатан

У емисији „Београде, добро јутро!“ гостовала је Маја Радовић. Опширније погледајте у наставку.
15.06.2020.

Недељни преглед тржишта непокретности 25.05. - 31.05.2020. године

У периоду ванредног стања први показатељи промена на тржишту непокретности били су обим тржишта непокретности и начин плаћања прометованих непокретности. Како би испратили промене на тржишту непокретности у периоду ванредног стања, праћена су ова два показатеља на недељном нивоу.
12.06.2020.

Реформа поступка комасације увела прецизне механизме контроле поступка у корист грађана

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде је, на предлог Републичког геодетског завода, а у складу са одредбама Закона о пољопривредном земљишту, донео Правилник о садржини техничке документације за извођење геодетско-техничких радова (пројеката) у комасацији.