ВЕСТИ
од 656 слогова
01.03.2021.

Ауторитативни извештај о стању на тржишту непокретности за 2020. годину

На основу регистрованих уговора у Регистру цена непокретности који води Републички геодетски завод укупан обим новчаних средстава на тржишту непокретности Републике Србије у 2020. години био је близу 4.2 милијарде евра.
26.02.2021.

Стручњаци из РГЗ-а оформили централни регистар водова

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић изјавио је за Вечерње новости: „Дигитална платформа РГЗ-а је најбољи начин за умрежавање свих јавних предузећа и свих институција којима су ти подаци потребни.“. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
25.02.2021.

У емисији „Srbija on line“ о бази података катастра водова

На ТВ Коперникус било је речи о бази катастра непокретности која се налази на порталу ГеоСрбија. О томе колико је важно за једну државу да поседује централизовану базу ових података говорио је Дарко Вучетић, начелник Центра за управљање геопросторним подацима. Он је нагласио да могућност уписа права над њима водовима и упис промене на терену доводи до лакшег функционисања јавних предузећа и одржавања инсталација. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
23.02.2021.

У емисији „Јутро са Сањом“ о бази података катастра водова

На ТВ Студио Б о дигиталној платформи ГеоСрбија и бази података катастра непокретности која се налази на њој говорио је Дарко Вучетић, начелник Центра за управљање геопросторним подацима. Он је нагласио да је Републички геодетски завод успоставио централни регистар водова и могућност уписа права над њима. Управо то ће у наредном периоду довести до бржег спровођења радова на једносј врсти инсталација и смањити могућност оштећења осталих инсталација. Општирније о овој теми погледајте у наставку.
22.02.2021.

О бази података катастра водова на ГеоСрбији

У јутарњем програму РТС о катастру водова чији се подаци налазе на дигиталној платформи ГеоСрбија говорио је начелник Центра за управљање геопросторним подацима у Републичком геодетско заводу Дарко Вучетић. Након тога уследила су гостовања на ТВ „Happy“ и ТВ Вести где је платформа ГеоСрбија представљена као једна од првих националних платформи у свету на којој се налази база геопросторних података које достављају јавна предузећа, чија је обавеза да у катастар водова уписују све промене. Опширније о овој теми погледајете у наставку.
12.02.2021.

Отворен интерни конкурс – отворене могућности за развој каријере

Отворен интерни конкурс за попуњавање извршилачких радних места у Републичком геодетском заводу.

На интерном конкурсу могу да учествују само државни службеници запослени на неодређено време из органа државне управе и служби Владе.

Образац пријаве на конкурс шаље се поштом или се предаје непосредно на адресу Републичког геодетског завода, Булевар војводе Мишића 39, 11040 Београд са назнаком „За интерни конкурс за попуњавање извршилачког радног места ”.
09.02.2021.

О поступку укњижбе непокретности на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о претходним захтевима и како они утичу на упис непокретности у катастар говорила је Маја Радовић. Она је подсетила грађане да пре куповине непокретности у апликацији еКатастар - Јавни приступ, могу проверити да ли је непокретност у власништву продавца и да ли постоје претходни захтеви који би успорили упис. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
05.02.2021.

Жене у геодезији

У емисији „Јутро са Сањом“ на ТВ Студио Б Маја Радовић је говорила о женама које се баве геодезијом и катастром, о њиховој улози у процесима дигитализације и унапређења родне равноправности. На крају разговора осврнула се и на важност унапређења положаја особа са инвалидитетом када је у питању доступност права на непокретности.
Започните разговор са оператером