ВЕСТИ
од 650 слогова
15.06.2020.

Недељни преглед тржишта непокретности 25.05. - 31.05.2020. године

У периоду ванредног стања први показатељи промена на тржишту непокретности били су обим тржишта непокретности и начин плаћања прометованих непокретности. Како би испратили промене на тржишту непокретности у периоду ванредног стања, праћена су ова два показатеља на недељном нивоу.
12.06.2020.

Реформа поступка комасације увела прецизне механизме контроле поступка у корист грађана

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде је, на предлог Републичког геодетског завода, а у складу са одредбама Закона о пољопривредном земљишту, донео Правилник о садржини техничке документације за извођење геодетско-техничких радова (пројеката) у комасацији.
11.06.2020.

Online радионица пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

У оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ одржана је виртелна радионица 11. јуна 2020. годинена тему: „Потребне информације и елементи на  веб сајту за праћење и видљивост пројекта „Унапређење пословне климе у Србији”“, везана за компоненту Односи с јавношћу и видљивост пројекта.
09.06.2020.

Отворено писмо Геосиндиката медијима

Геосиндикат се обратио медијима ТВ Н1 и дневном листу Данас и стао у одбрану струке.
09.06.2020.

Разјашњење неспоразума између Јавнобележничке коморе и РГЗ-а

За новинску агенцију Танјуг и емисије „Међу нама“ ТВ Нова С и „Београде, добро јутро!“ ТВ Студио Б о листу непокретности у дигиталном формату који је председник Јавнобележниче коморе једнострано прогласио неважећим говориле су Данка Гарић, Бојана Јакшић Ковачевић и Маја Радовић. Оне су нагласила да оваквим поступцима јавни бележници саботирају државни орган и да то иде на штету самих грађана и тржишта непокретности. Републички геодетски завод је послао предлог Влади РС да се ова услуга не наплаћује, осим републичке административне таксе.
06.06.2020.

Геосиндикат - синдикат који се руководи савременим вредностима

РГЗ преноси став јединог репрезентативног синдиката - Геосиндиката. Републички геодетски завод разуме да се Геосиндикат руководи савременим вредностима и да има капацитет да препозна и превазиђе изазове савременог доба. Допис упућен премијерки Републике Србије Ани Брнабић, потрпедседници Владе Републике Србије Зорани Михајловић и свим запосленима преносимо у целости.