ВЕСТИ
од 649 слогова
03.06.2020.

Укњижба на шалтерима Катастра само до краја године

Интервју Маје Радовић за Хало огласе прочитајте у наставку.
02.06.2020.

Две године рада еШалтера Републичког геодетског завода

О томе како се развијао еШалтер и у којој мери га користе професионални корисници у емисији „Београде, добро јутро!“ говорила је Сања Новаковић. Поред статистике коришћења еШалтера она је споменула да је Републички геодетски завод према глобалном индексу транспарентности у области некретнина на првом месту у Европи. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
28.05.2020.

Дигитализација катастра девет месеци пре рока

Републички геодетски завод је девет месеци пре рока прописаног Законом о поступку уписа у катастар непокретности и водова омогућио увид и преузимање ажурних података из геодетско-катастарског информационог система.
26.05.2020.

О новим професионалним корисницима еШалтера на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о агентима за некретнине као професионалним корисницима и начину прибављања листа непокретности у процесу добијања кредита говорила је Милица Малешић. Она је објаснила које податке је могуће добити коришћењем дигиталних сервиса Републичког геодетског завода и на који начин се врши пријем странака у службама за катастар непокретности. Опширније о овим темама погледајте у видео прилогу.
25.05.2020.

И агенти за некретнине професионални корисници услуга катастра

Промене на тржишту непокретности настале током ванредног стања показале су да је за транспарентно функционисање тржишта веома важно да и агенције за некретнине имају дигитални приступ подацима катастра.
21.05.2020.

Недељни преглед тржишта непокретности 11.05. - 17.05.2020. године

У периоду ванредног стања први показатељи промена на тржишту непокретности били су обим тржишта непокретности и начин плаћања прометованих непокретности. Како би испратили промене на тржишту непокретности у периоду ванредног стања, праћена су ова два показатеља на недељном нивоу.
21.05.2020.

У току је селидба службе за катастар непокретности Врачар

Служба за катастар непокретности Врачар од понедељка 25.05.2020. године почиње са радом на адреси Булевар краља Александра 84, а контак телефон службе биће 011/2448050.
18.05.2020.

Традиционални катастар више неће постојати

Службеници Републичког геодетског завода радили су и за време ванредног стања, а већ четири године реформишу систем и припремају се за потпуно гашење шалтера и прелазак на дигиталне платформе.
18.05.2020.

Тржиште непокретности у Србији се потпуно опоравило

За само десет дана од укидања ванредног стања дошло је до наглог скока промета непокретности у Србији. Опширније погледајте у наставку.
18.05.2020.

О стању на тржишту непокретности након ванредне ситуације

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе како се тржиште непокретности опоравља након ванредне ситуације говорила је Јелена Усејновски. Поред тржишта непокретности теме разговора биле су апликација еЗаказивање и злоупотреба еШалтера од стране професионалних корисника.Опширније о овим темама погледајте у наставку.