ВЕСТИ
од 654 слогова
07.09.2020.

Регистрација лиценцираних проценитеља за коришћење сервиса еШалтер и еКатастар

Републички геодетски завод обезбедио је функционалности које ће лиценцираним проценитељима омогућити подношење захтева путем сервиса еШалтер и претраживање базе података катастра непокретности и увид у проширени сет података путем сервиса еКатастар.
01.09.2020.

Извештај са тржишта непокретности за прву половину 2020. године

Извештај можете погледати у наставку.
28.08.2020.

Похвале од Уједињених нација за имплементацију IGIF-a

Србија се нашла на листи првих 10 земаља које су почеле имплементацију Интегрисаног оквира за управљање геопросторним подацима (IGIF) Уједињених нација и Светске банке, а конференција "Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи" коју је РГЗ организовао прошлог септембра оцењена је као један од 15 глобално најважнијих догађаја у овој области.
28.08.2020.

Све чисто

У наставку можете прочитати цео текст.
25.08.2020.

О десетом заседању комисије експерата Уједињених нација за глобално управљање геопросторним подацима

У емисији „Београде, добро јутро!“ најављено је десето заседање комисије експерата Уједињених нација за глобално управљање геопросторним подацима на коме ће учествовати директор Републичког геодетског завода, мр Борко Драшковић. Овај догађај најавила је Марина Јовановић-Миленковић и објаснила је да се радионице пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ одржавају редовно online, и да пројекат представља иновацију у области управљања геопросторним подацима.
24.08.2020.

Шта се крије иза оптужби на рачун РГЗ-а?

Опширније прочитајте у наставку.