ВЕСТИ
од 649 слогова
18.05.2020.

О тржишту непокретности за Дневник РТС-а и Национални дневник ТВ Пинк

Током ванредног стања промет непокретности је смањен за 70 одсто. У исто време, грађевински сектор бележи раст, а стручњаци процењују да криза изазвана короном неће значајно утицати на тржиште некретнина и на изградњу.
18.05.2020.

Премер на модеран начин

У интервјуу за часопис „Српска економија“ о новим дигиталним методама које се примењују у геодезији говорили су Дарко Вучетић, Милица Миленковић и Данило Луковић запослени у Републичком геодетском заводу. Шта је њих привукло да изаберу баш овај позив прочитајте у наставку.
13.05.2020.

Једни од најпопуларнијих шалтера у Србији нестају

Шалтер сале какве су традиционално познате требало би да нестану из катастра 1. јануара 2021. године. Ситуација са корона вирусом само је присилила катастар да неких 8 до 9 месеци пре рока пређе у потпуности на дигиталну комуникацију. На неки начин, овај период је био тест за дигитални начин пословања који очекује и катастар и грађане од следеће године.
13.05.2020.

Током ванредног стања катастру поднето 24.385 захтева.

Професионални корисници нотари, геодетске организације, адвокати, банке, судови, јавни бележници, локалне самоуправе, пореска управа, агенција за реституцију, центри за социјални рад и други државни органи путем еШалтера катастрима су поднели 24.385 захтева.
12.05.2020.

Рад катастра за време примене мера за заштиту од Корона вируса

О раду катастра и заказивању термина за предају захтева у емисији „Београдска хроника“ говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да се пријем странака врши искључиво по заказаним терминима. Како грађани преко сајта Републичког геодетског завода могу заказати термин за предају докумената, али и како то могу учинити они који не користе интернет у емисији „Београде, добро јутро!“ говорила је Милица Малешић. Она је показала на који начин функционише апликација еЗаказивање и који су телефони инфо центра. Опширније погледајте у наставку.