ВЕСТИ
од 656 слогова
02.02.2021.

О начинима уписа у катастар непокретности на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе да више није потребно одлазити у катастар непокретности, већ да се све измене могу извршити посредством јавних бележника и адвоката, говорила је Маја Радовић. Она је истакла да је најбитније имати писани траг на основу кога је могуће извршити жалбу на решење, али и да свака измена у катастру непокретности оставља траг, па је немогуће вршити махинације у овој области. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
26.01.2021.

Стање на тржишту непокретности

У емисији „Београде, добро јутро!“ о извештају који се односи на четврти квартал 2020. године говорила је Драгана Милићевић Секулић. Она је споменула да су највећи удео у прометовању непокретности чинили станови, грађевинско и пољопривредно земљиште, а да су највише цене по метру квадратном углавном у оквиру комплекса „Београд на води“. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
20.01.2021.

На ТВ Пинк о тржишту непокретности

Драгана Милићевић Секулић из Одељења за процену и вођење вредности непокретности гостовала је у емисији „Ново јутро“ код чувеног водитељског пара, Жике Николића и Ирине Вукотић, и представила најновији извештај о тржишту непокретности за четврти квартал 2020. године. Потом је гостовала и у емисији „Свитање“ код Ирене Јовановић. Између осталих тема, говорила је о врстама прометованих непокретности, ценама у новоградњи и староградњи и промету пољопривредног земљишта. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
20.01.2021.

Ауторитативни извештај РГЗ-а са тржишта непокретности за четврти квартал 2020. године

Захваљујући дигитализацији радних процеса, Републички геодетски завод је у прилици да на захтев актера на тржишту непокретности обезбеди, осим полугодишњих, и Квартални извештај са тржишта непокретности.
19.01.2021.

Начини информисања о статусу предмета на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе како је неопходно да се грађани обраћају Републичком геодетском заводу у писаној форми како би постојао траг о предузетим активностима говорила је Николина Зиројевић. Она је позвала грађане да се о упису у катастар информишу преко Инфо центра и одељења правне подршке како би добили тачне информације, а у случају да постоје примедбе на рад катастра, могу користити апликацију еПримедбе.
12.01.2021.

О новом изгледу странице Инфо центра и „Online“ подршци

У емисији „Београде, добро јутро!“ о новој аликацији за комуникацију грађана са Инфо центром говорила је Милица Малешић. Она је гледаоцима приказала на који начин се приступа апликацији са насловне стране сајта Републичког геодетског завода, али и са странице Инфо центра која сада има нови изглед, што је чини прегледнијом и лакшом за коришћење. Опширније о овим темама погледајте у наставку.
05.01.2021.

О апликацији „Онлине“ подршка и упису у катастар на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе да су грађани прихватили комуникацију преко чета и да је број размењених информација дневно око 1000, што је више него телефонским путем говорила је Николина Зиројевић. Она је истакла да је поред нове апликације новина у раду РГЗ-а та што од 1. јануара 2021. грађани који су своју непокретност купили пре 1. јула 2018. године упис у катастар могу обавити преко адвоката електронским путем.
30.12.2020.

Објављен је нови број часописа РГЗ Инфо

У наставку можете прегледати часопис.
Започните разговор са оператером