ВЕСТИ
од 650 слогова
04.06.2020.

Обавештење о привременом прекиду рада Инфо центра

У циљу побољшања квалитета услуга информисања и повећања броја оператера, 05.06.2020. године од 12 часова ће бити привремено обустављен рад Инфо центра.
03.06.2020.

Повећао се интерес грађана за некретнине, катастар појачао капацитете да одговори на све захтеве

У Београду, Новом Саду, Нишу и у још седам градова, током маја је дошло до повећаног интересовања грађана за некретнине. То је увећало и број поднетих захтева у катастрима. Због тога је Републички геодетски завод отворио нових 16 шалтера широм Србије, у местима у којима је интересовање грађана највеће, а циљ је да се на све захтеве одговори у најкраћем року. РГЗ је тако омогућио да катастри у Србији дневно приме око 1.000 захтева више него обично.
03.06.2020.

Републички геодетски завод отворио нове шалтере

У Београду, Новом Саду, Нишу и у још седам градова током маја је дошло до повећаног интересовања грађана за некретнине, тако да је катастар појачао капацитете да би одговорио на све захтеве и отворио нових 16 шалтера широм Србије.
03.06.2020.

Апликација за катастар на мобилном телефону - ГеоСрбија

Увид у податке базе катастра преко дигиталне платформе и апликације за мобилни телефон ГеоСрбија је толико једноставно да је можете користити било где: у кафићу, код куће, у канцеларији или из своје фотеље. НОВА АПЛИКАЦИЈА - искључиво намењена за мобилне телефоне - стиже ускоро, већ за неколико дана!
03.06.2020.

Укњижба на шалтерима Катастра само до краја године

Интервју Маје Радовић за Хало огласе прочитајте у наставку.
02.06.2020.

Две године рада еШалтера Републичког геодетског завода

О томе како се развијао еШалтер и у којој мери га користе професионални корисници у емисији „Београде, добро јутро!“ говорила је Сања Новаковић. Поред статистике коришћења еШалтера она је споменула да је Републички геодетски завод према глобалном индексу транспарентности у области некретнина на првом месту у Европи. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
28.05.2020.

Дигитализација катастра девет месеци пре рока

Републички геодетски завод је девет месеци пре рока прописаног Законом о поступку уписа у катастар непокретности и водова омогућио увид и преузимање ажурних података из геодетско-катастарског информационог система.
26.05.2020.

О новим професионалним корисницима еШалтера на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о агентима за некретнине као професионалним корисницима и начину прибављања листа непокретности у процесу добијања кредита говорила је Милица Малешић. Она је објаснила које податке је могуће добити коришћењем дигиталних сервиса Републичког геодетског завода и на који начин се врши пријем странака у службама за катастар непокретности. Опширније о овим темама погледајте у видео прилогу.