ВЕСТИ
од 654 слогова
20.08.2020.

Деманти на текст Уводника недељника ,,НИН“

Поводом нетачних информација које су изнете у Уводнику Вашег листа чији је аутор главни и одговорни уредник Милан Ћулибрк, потребно је да објавите деманти у првом наредном броју НИН-а и на порталу nin.co.rs.
18.08.2020.

Одржане су online радионице у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Републици Србији“

У оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Републици Србији“ одржане су online радионице са представницима пилот јединица локалне самоуправе. Циљ радионица је подизање капацитета јединицама локалне самоуправе ради будуће реализације активности на пројекту као и ради одрживости циљева пројекта.
18.08.2020.

О набавци нових сателитских снимака и апликацији - Geosrbija Kat

У емисији „Београде, добро јутро!“ о значају сателитских снимака и њиховом коришћењу говорио је Дарко Вучетић, начелник Центра за управљање геопросторним подацима. Он је нагласио да сателитске снимке које набавља РГЗ користе многе државне институције како би ажурирале своје базе података али да их путем портала геоСрбија и апликација „Geosrbija“ и „Geosrbija Kat“ могу користити и грађани. Опширније о овој теми можете погледати у наставку.
14.08.2020.

О значају и коришћењу нових сателистских снимака високе резолуције

У Јутарњем програму РТС гостовала је Јелена Матић Вареница, помоћница директора Сектора геодетских послова која је објаснила да ће снимање објеката и земљишних парцела на територији Србије трајати до краја септембра, јер је то период када су повољни услови за прикупљање података које ће обавити компанија „Максар“, лидер у изради снимака веома високе резолуције. Набавком је предвиђена и напредна обрада коју ће обавити једини овлашћени дистрибутер у Србији. РГЗ, као лидер у региону по капацитету и искуству у тој области, вршиће контролу обраде података, али ће и обавити верификацију самог производа који је предмет набавке. Које бенефите доносе сателистски снимци грађанима, привреди и држави погледајте у видео-прилогу.
11.08.2020.

О сајту РГЗ-а који се нашао међу топ 50 у Србији

Гост емисије „Београде, добро јутро!“ била је Милица Малешић која је говорила о најновијем успеху Републичког геодетског завода чији сајт се према Амазону налази на 40 месту у Србији. Она је истакла да је ново признање резултат поверења грађана и привреде у РГЗ. Објаснила је да су дигитализација и реформе које РГЗ спроводи кроз пројекат Светске банке „Унапређења земљишне администрације у Србији“ допринеле да се на сајту нађу апликације еКатастар, еЗаказивање, еПримедбе као и више од 280 сетова података на порталу геоСрбија. Опширније о овој теми погледајте у видео прилогу.
10.08.2020.

ВЕЛИКИ УСПЕХ: Веб сајт РГЗ-а у првих 40 најпосећенијих сајтова у Србији

Републички геодетски завод је, према најновијој листи најпосећенијих сајтова компаније Alexa Internet Inc. (www.alexa.com) која је део највеће светске компаније Амазон, заузео 40 место у Србији и тиме постао једина државна институција у Србији и једина катастарско-картографска институција у Европи која се налази у топ 50 сајтова на националном нивоу.
08.08.2020.

Аргументовани одговор лажним синдикатима

Сто пута је аргументовано одговорено лажним синдикатима који упорно покушавају да дезинформишу јавност и државне функционере.
07.08.2020.

Медији пренели вест о набавци нових сателитских снимака

Медији пренели да РГЗ набавља нове сателитске снимке најбољег квалитета, као гаранцију правне сигурности грађана.
04.08.2020.

РГЗ потписао уговор за набавку нових сателитских снимака

Пратећи светске стандарде, након четири године од прве набавке сателитских снимака који покривају територију Републике Србије, РГЗ ће набавити нове сателитске снимке веома високе резолуције у оквиру пројекта „Унапређења земљишне администрације у Србији“ који се имплементира уз подршку Светске банке.