ВЕСТИ
од 648 слогова
18.05.2020.

Традиционални катастар више неће постојати

Службеници Републичког геодетског завода радили су и за време ванредног стања, а већ четири године реформишу систем и припремају се за потпуно гашење шалтера и прелазак на дигиталне платформе.
18.05.2020.

Тржиште непокретности у Србији се потпуно опоравило

За само десет дана од укидања ванредног стања дошло је до наглог скока промета непокретности у Србији. Опширније погледајте у наставку.
18.05.2020.

О стању на тржишту непокретности након ванредне ситуације

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе како се тржиште непокретности опоравља након ванредне ситуације говорила је Јелена Усејновски. Поред тржишта непокретности теме разговора биле су апликација еЗаказивање и злоупотреба еШалтера од стране професионалних корисника.Опширније о овим темама погледајте у наставку.
18.05.2020.

О тржишту непокретности за Дневник РТС-а и Национални дневник ТВ Пинк

Током ванредног стања промет непокретности је смањен за 70 одсто. У исто време, грађевински сектор бележи раст, а стручњаци процењују да криза изазвана короном неће значајно утицати на тржиште некретнина и на изградњу.
18.05.2020.

Премер на модеран начин

У интервјуу за часопис „Српска економија“ о новим дигиталним методама које се примењују у геодезији говорили су Дарко Вучетић, Милица Миленковић и Данило Луковић запослени у Републичком геодетском заводу. Шта је њих привукло да изаберу баш овај позив прочитајте у наставку.
13.05.2020.

Једни од најпопуларнијих шалтера у Србији нестају

Шалтер сале какве су традиционално познате требало би да нестану из катастра 1. јануара 2021. године. Ситуација са корона вирусом само је присилила катастар да неких 8 до 9 месеци пре рока пређе у потпуности на дигиталну комуникацију. На неки начин, овај период је био тест за дигитални начин пословања који очекује и катастар и грађане од следеће године.