ВЕСТИ
од 650 слогова
13.05.2020.

Једни од најпопуларнијих шалтера у Србији нестају

Шалтер сале какве су традиционално познате требало би да нестану из катастра 1. јануара 2021. године. Ситуација са корона вирусом само је присилила катастар да неких 8 до 9 месеци пре рока пређе у потпуности на дигиталну комуникацију. На неки начин, овај период је био тест за дигитални начин пословања који очекује и катастар и грађане од следеће године.
13.05.2020.

Током ванредног стања катастру поднето 24.385 захтева.

Професионални корисници нотари, геодетске организације, адвокати, банке, судови, јавни бележници, локалне самоуправе, пореска управа, агенција за реституцију, центри за социјални рад и други државни органи путем еШалтера катастрима су поднели 24.385 захтева.
12.05.2020.

Рад катастра за време примене мера за заштиту од Корона вируса

О раду катастра и заказивању термина за предају захтева у емисији „Београдска хроника“ говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да се пријем странака врши искључиво по заказаним терминима. Како грађани преко сајта Републичког геодетског завода могу заказати термин за предају докумената, али и како то могу учинити они који не користе интернет у емисији „Београде, добро јутро!“ говорила је Милица Малешић. Она је показала на који начин функционише апликација еЗаказивање и који су телефони инфо центра. Опширније погледајте у наставку.
10.05.2020.

ОБАВЕШТЕЊЕ

О раду служби за време трајања мера за заштиту од вируса Covid - 19.