ВЕСТИ
од 648 слогова
13.05.2020.

Током ванредног стања катастру поднето 24.385 захтева.

Професионални корисници нотари, геодетске организације, адвокати, банке, судови, јавни бележници, локалне самоуправе, пореска управа, агенција за реституцију, центри за социјални рад и други државни органи путем еШалтера катастрима су поднели 24.385 захтева.
12.05.2020.

Рад катастра за време примене мера за заштиту од Корона вируса

О раду катастра и заказивању термина за предају захтева у емисији „Београдска хроника“ говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да се пријем странака врши искључиво по заказаним терминима. Како грађани преко сајта Републичког геодетског завода могу заказати термин за предају докумената, али и како то могу учинити они који не користе интернет у емисији „Београде, добро јутро!“ говорила је Милица Малешић. Она је показала на који начин функционише апликација еЗаказивање и који су телефони инфо центра. Опширније погледајте у наставку.
10.05.2020.

ОБАВЕШТЕЊЕ

О раду служби за време трајања мера за заштиту од вируса Covid - 19.
08.05.2020.

Online радионица у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

У оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ 07.05.2020. године одржана је оnline радионица на тему: „Комуникација у тешким временима“, везана за компоненту Односи с јавношћу и видљивост пројекта.
05.05.2020.

Републички геодетски завод као неутрална и транспарентна страна у промету некретнина

У емисији „Београде, добро јутро!“ о промету некретнина и шта све грађани могу сазнати о жељеној некретнини на сајту РГЗ-а говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да би грађани требало да бирају поуздане агенције за некретнине и адвокатске канцеларије преко којих ће обавити купопродају, а да је Републички геодетски завод ту да пружи све јавно доступне информације путем сервиса еКатастар.
30.04.2020.

Наш колега Раде Гољовић открива како је геодезија помогла да победи у квизу Слагалица

У децембру Раде се такмичи у супер финалу РТС-овог квиза, а сада нам, овај дипломирани инжењер геодезије, открива понешто о свом такмичарском духу и жељи за победом, као и на који начин то помаже у послу. Наш талентовани колега нам открива да је ангажован на пројекту Уједињених нација Global Mapping и да је 2015. именован за председника Владине Комисије за стандардизацију географских имена и да се од тада највише бави топонимијом и државном картографијом.
.