ВЕСТИ
од 650 слогова
07.04.2020.

Кретање тржишта непокретности у марту 2020. године

За јутарњи програм ТВ Студио Б Маја Радовић говорила је осим о тржишту непокретности и о дигиталним начинима комуникације са Републичким геодетским заводом током ванредног стања. Опширније погледајте у наставку.
06.04.2020.

Електронска огласна табла у функцији

Овим путем вас обавештавамо да је Републички геодетски завод поштујући одребе Закона о изменама и допунама Закона о поступку уписа у катстар непокретности и водова које се односе на доставу решења, као и одлуке и препоруке Владе, започео дистрибуцију донетих решења.
01.04.2020.

Рад катастра током ванредног стања

Прочитајте више у репортажи дневног листа Блиц.
31.03.2020.

Укључење из Републичког геодетског завода на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о Уредби о примени рокова у управним предметима током ванредног стања и режиму рада Републичког геодетског завода говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да се сви захтеви примају електронским путем преко еШалтера и да се они обрађују али се не потписују и не експедују већ ће се то обавити након престанка ванредног стања. Опширније погледајте у наставку.
30.03.2020.

Важно обавештење грађанима и привредним субјектима

Обавештење можете прочитати у наставку.
30.03.2020.

Влада донела Уредбу о примени рокова у управним поступцима за време ванредног стања

На основу члана 200. став 6. Устава Републике Србије, Влада, уз супотпис председника Републике, донела је УРЕДБУ о примени рокова у управним поступцима за време ванредног стања "Службени гласник РС", број 41 од 24. марта 2020.
30.03.2020.

Почетак рада контакт центра републичких инспекција

Од 25.03.2020. са радом је почео Контакт центар који ће представљати јединствену контакт тачку за подношење представки републичким инспекцијама.
20.03.2020.

КОМУНИКАЦИЈА ГРАЂАНА СА РЕПУБЛИЧКИМ ГЕОДЕТСКИМ ЗАВОДОМ У ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

У складу са  закључком Владе РС 05 бр. 53-2561/2020 о обустављању рада са странкама путем непосредног контакта у оргаима државне управе обавештавамо вас да се обављање послова за које је био потребан непосредни контакт са странкама наставља путем писане или електронске поште или телефонским путем. Са тим у вези обавештавамо вас о адресама на које се можете обратити секторима Републичког геодетског завода и службама за катастар непокретности.
19.03.2020.

АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА МАКСИМАЛНО ИСКОРИСТЕ МОГУЋНОСТИ ДИГИТАЛНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ СА КАТАСТРОМ

Републички геодетски завод је у поступку реформи успео да дигитализује велики број својих услуга и сервиса. Имајући у виду да је, у Републици Србији, због заштите од корона вируса од понедељка 16. марта, уведено ванредно стање уз препоруку да се минимализује свако кретање и избегава окупљање у затвореном простору, апелујемо на све грађане да максимално искористе погодности дигитализације катастра и да до жељених информација дођу коришћењем сервиса еКатастар и дигиталне платформе ГеоСрбија.