ВЕСТИ
од 650 слогова
08.05.2020.

Online радионица у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

У оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ 07.05.2020. године одржана је оnline радионица на тему: „Комуникација у тешким временима“, везана за компоненту Односи с јавношћу и видљивост пројекта.
05.05.2020.

Републички геодетски завод као неутрална и транспарентна страна у промету некретнина

У емисији „Београде, добро јутро!“ о промету некретнина и шта све грађани могу сазнати о жељеној некретнини на сајту РГЗ-а говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да би грађани требало да бирају поуздане агенције за некретнине и адвокатске канцеларије преко којих ће обавити купопродају, а да је Републички геодетски завод ту да пружи све јавно доступне информације путем сервиса еКатастар.
30.04.2020.

Наш колега Раде Гољовић открива како је геодезија помогла да победи у квизу Слагалица

У децембру Раде се такмичи у супер финалу РТС-овог квиза, а сада нам, овај дипломирани инжењер геодезије, открива понешто о свом такмичарском духу и жељи за победом, као и на који начин то помаже у послу. Наш талентовани колега нам открива да је ангажован на пројекту Уједињених нација Global Mapping и да је 2015. именован за председника Владине Комисије за стандардизацију географских имена и да се од тада највише бави топонимијом и државном картографијом.
.
28.04.2020.

Грађанима за дигитални приступ катастру на располагању адвокати и лиценциране геодетске организације

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе како на сајту Републичког геодетског завода пронаћи лиценциране геодетске организације и регистроване адвокатске канцеларије говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да је преко регистрованих адвокатских канцеларија могуће уписати некретнину у катастар, а у случају да су потребна одређена геодетска мерења грађани се могу обратити геодетским организацијама. Опширније о овој теми погледајте у видео прилогу.
21.04.2020.

О електронској огласној табли на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о новом дигиталном сервису - Електронска огласна табла која је у функцији говорила је Маја Радовић. Она је рекла да је огласна табла у функцији већ две недеље и да јој се може приступити са насловне стране сајта Републичког геодетског завода. О томе шта доноси ова новина у раду и како се користи погледајте у наставку.
15.04.2020.

Електронска огласна табла

Нова услуга - електронска огласна табла доступна је на сајту Републичког геодетског завода. Пречица ка овој страници налази се на насловној страни и на страници еКатстар. Страница еЗаказивање до које се могло доћи преко пречице на насловној страни од сада се налази на страници еКатастар.
14.04.2020.

О дигиталној трансформацији на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе како је ванредна ситуација убрзала процес дигиталне трансформације у свим секторима па тако и у РГЗ-у говорила је Маја Радовић. Она је похвалила запослене у IT сектору који су омогућили да се сви послови обављају несметано од куће што ће и у периоду након ванредне ситуације омогућити бољу повезаност између служби за катастар непокретности.
07.04.2020.

Кретање тржишта непокретности у марту 2020. године

За јутарњи програм ТВ Студио Б Маја Радовић говорила је осим о тржишту непокретности и о дигиталним начинима комуникације са Републичким геодетским заводом током ванредног стања. Опширније погледајте у наставку.
06.04.2020.

Електронска огласна табла у функцији

Овим путем вас обавештавамо да је Републички геодетски завод поштујући одребе Закона о изменама и допунама Закона о поступку уписа у катстар непокретности и водова које се односе на доставу решења, као и одлуке и препоруке Владе, започео дистрибуцију донетих решења.