ВЕСТИ
од 652 слогова
01.12.2020.

Одговори на питања грађана на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ на питања грађана која су везана за рад катастра одговарала је Маја Радовић. Том приликом објаснила је на који начин је могуће сазнати информације о статусу предмета и који је ток решавања предмета при упису хипотеке. Такође, она је нагласила да Инфо центар одговара на сва питања грађана и путем електронске поште у веома кратком року и да грађани на тај начин могу постављати питања.
24.11.2020.

Упутите питања Инфо центру путем email-a

Инфо центар Републичког геодетског завода повећао је капацитете, да би у писаној форми путем email-a одговорио на сва питања у вези са катастром. Email адреса Инфо центра је info.centar@rgz.gov.rs.
24.11.2020.

О режиму рада у РГЗ-у и висини таксе за пренос власништва

О томе како је организован рад у Републичком геодетском заводу у складу са одлукама Владе Републике Србије које су донете у служби борбе против заразне болести Covid-19 говорила је Маја Радовић. Такође, она је објаснила на који начин је одређена висина таксе за пренос власништва и са којим проблемима се сусрећу запослени у РГЗ-у при решавању предмета у којима се власници нису на време уписали у катастар.
24.11.2020.

Расту идеје и потребе, а са њима и геоСрбија

Три године рада дигиталне платформе Републичког геодетског завода.
19.11.2020.

Акција добровољног давања крви Геосиндиката на ТВ Студио Б

У вестима Студиа Б које се емитују од 21h емитован је и прилог добровољног давања крви у организацији Геосиндиката и Института за трансфузију крви Србије.
18.11.2020.

Акција добровољног давања крви у просторијама Геосиндиката

У Републичком геодетском заводу су до сада традиционално организоване акције добровољног давања крви, међутим услед пандемије корона вируса пролећна акција добровољног давања крви морала је бити отказана. На иницијативу Геосиндиката донета је одлука у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије да уз пуну примену мера, ношења маски и одржавање хигијене руку, у новоотвореним просторијама Геосиндиката може да се организује акција добровољног давања крви с обзиром да су резерве крви тренутно ниске.
17.11.2020.

О претходним захтевима и томе како они утичу на ток решавања предмета на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе какви се проблеми јављају при упису у катастар непокретности када нису решени имовинско-правни послови говорила је Маја Радовић. Она је објаснила да се такви спорови решавају на суду а да службеници катастара на основу званичних докумената врше промене власништва.
10.11.2020.

Коме се жалити на рад катастра, питали су гледаоци, а РГЗ одговара

У понедељак, 9. новембра 2020. у јутрањи програм Студиа Б укључила се гледатељка која је питала коме се може жалити у случају да није задовољна радом катастра. На ово питање је, у редовном термину уторком одговарала Маја Радовић и објаснила какве све могућности грађани могу да искористе како би остварили своја права. Такође, у првом делу гостовања, објаснила које се превентивне мере користе у циљу спречавања ширења заразе COVID-19.
06.11.2020.

Отворене нове просторије Геосиндиката

У седишту Републичког геодетског завода, 6. новембра 2020. одржана је скупштина главног одбора на којој су разматрана многа питања.