25.9.2024.

Републички геодетски завод обавештава јавност да је успешно и у кратком року доставио све тражене извештаје министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре г. Горану Весићу и в.д. секретару министарства Војкану Томићу, у складу са налогом и формирањем Радне групе за надзор над нашим радом.

Сви извештаји и документи које смо предали министру г. Горану Весићу сада су јавно доступни на нашим званичним каналима. Грађани који су заинтересовани могу их прегледати и преузети, чиме им омогућујемо потпун увид у све што је министарство тражило, као и у цео поступак пружања тих информација.

Поред акције “Отворена врата катастра”, овај корак представља додатни напор РГЗ-а у пружању потпуне транспарентности. На овај начин желимо да предупредимо ширење предрасуда и нетачних информација које су брижљиво стваране како би се оправдали пропусти или нечињење других институција у решавању проблема. Такве предрасуде често служе као изговор за манипулисање јавним мњењем и стварање лажног осећаја одговорности РГЗ-а за туђе пропусте.

РГЗ остаје чврсто опредељен за транспарентан рад и континуирану одговорност према јавности. Позивамо грађане да се информишу из прве руке путем наших званичних извора, чиме се елиминишу све евентуалне недоумице или нејасноће.

Транспарентност и тачне информације су кључни принципи у нашем раду и наша обавеза према грађанима Србије.

Извештаје и документа можете видети ОВДЕ.
 

Релевантне вести