2.11.2020.

Инспектори за рад обавили су ванредни инспекцијски надзор у Републичком геодетском заводу и том приликом констатовали да се у седишту РГЗ-а, где је инспекција спроведена ненајављено, примењују све превентивне мере за спречавање и ширење епидемије заразне болести COVID-19.

Ванредна инспекција је реализована у среду 28. октобра 2020. године, а надзирани субјект, односно РГЗ, није био обавештен о надзору како би била сагледана права слика на терену.

Надзор је извршен по пријави која је достављена Инспекторату за рад. Пријава је, очигледно, поднета злонамерно, а зна се и ко су подносиоци пријаве.

Сву неопходну документацију и информације које су тражене, инспекторима за рад, који су дошли у просторије седишта РГЗ-а, пружио је сулужбеник Републучког геодетског завода задужен за противпожарну заштиту, безбедност и здравље на раду Никола Миленковић. Том приликом инспектори су на располагању имали и План примене мера за спречавање појаве и ширење епидемије заразне болести у Републичком геодетском заводу који се донет  3. августа 2020. године. 

Инспектори су  остварили увид у то како се у просторијама РГЗ примењују и спроводе превентивне мере  прописане Планом за спречавање и ширење епидемије заразне болести COVID-19.
По обављеном инспекцијском надзору направљен је записник у ком је наведено да се послодавац, односно РГЗ,  придржава свих превентивних мера које су утврђене Планом. 

Републички геодетски завод цени професионалност у раду инспекције.

Релевантне вести