24.3.2024.

Републички геодетски завод са поносом објављује да је успешно имплементирао нови централни информациони систем за катастар непокретности у Нишу. Данас је, новим и модерним информационим системом, осим Београда и Новог Сада, покривен још један велики центар Републике Србије, какав је Ниш где се одвија велики део економских дешавања.

За грађане Ниша нови централни информациони катастарски систем доноси следеће бенефите:

·        Правна сигурност и ефикасност: исправљене су вишедеценијске неусаглашености, повећавајући правну сигурност имовине грађана, као и ефикасност и транспарентност рада РГЗ-а.

·        Подршка економском развоју: Овај систем је кључан за подршку даљем економском развоју Ниша, обезбеђујући стабилно пословно окружење за инвестиције и раст.

·        Глобално признање: Нови информациони систем РГЗ-а спада међу првих пет у свету по квалитету и ефикасности, чиме постављамо глобалне стандарде.

·        Дигитална револуција: Имплементацијом комплетно дигитализованих процеса рада, гарантујемо сигурност података и сводимо могућност за грешку на нулу.

·        Сарадња на глобалном нивоу: Пројекат имплементације спроводи се у сарадњи са Светском банком, у оквиру пројекта “Унапређење земљишне администрације у Србији”, што показује нашу посвећеност међународним стандардима и најбољим праксама.

Ово је само почетак! Републички геодетски завод наставља са радом на имплементацији напредних информационих система широм Србије, потврђујући нашу посвећеност иновацијама и напретку.

Релевантне вести