21.10.2021.

Републички геодетски завод учествује на најзначајнијој светској манифестацији DUBAIEXPO2020 у оквиру тематске недеље „СВЕМИР“.

Делегација Републичког геодетског завода предвођена директором мр Борком Драшковићем обишла је Serbia Business Hub Dubai , South Free Zonu коју је успоставила Влада Републике Србије и Привредна комора Србије, као централно место за фирме из наше земље које желе да унапреде и прошире своје пословање и у овом региону.

Током посете делелегација РГЗ-а је разговарала са инвеститорима из УАЕ који су већ имали искуства са улагањима у непокретности у Србији, али су и овог пута изразили заинтересованост за процедуре улагања у непокретности у нашој земљи. Са другим европским и светским делегацијама  представници РГЗ-а су разменили мишљења о унапређењу сарадње као и о новинама у коришћењу свемирске технологије у циљу бољег управљања ресурсима и развоја проактивних база података које се односе на управљање ризицима, климатске промене, обезбеђење сигурности у снабдевању храном и водом, мапирање биодиверзитета и др.

Активно учешће Републичког геодетског завода на манифестацији DUBAIEXPO2020 очекује се и у IV недељи чија је тема „Урбани и рурални развој".

/content/Vesti/2021/10/DubaiEXPO.jpg

Делегација РГЗ-а са инвеститором из УАЕ Калидом Алкабијем (Khalid Alkaabi)

Релевантне вести