21.10.2022.

Директор РГЗ-а мр Борко Драшковић честитао је начелнику Службе правне помоћи Митру Трбовићу одлазак у пензију након 38 година радног стажа. Митар Трбовић је читав радни век, у Србији, провео у Републичком геодетском заводу а посебну занимљивост представља чињеница да за све то време није узео ни један дан боловања, чак ни онда када је због повреде колена на фудбалској рекреацији два и по месеца држао ногу у гипсу.

/content/Vesti/2022/10/IMG_20221020_111104.jpg

Слободне дане, који су му законски припадали, није узимао ни након више од 100 добровољних давања крви, док је на годишњи одмор одлазио само по две радне недеље, током године, што је представљао законски минимум.

Његова истрајност на радном месту показује колико је волео службу где је највише времена провео на устројавању својинске евиденције у Републици Србији, због чега је пропутовао по земљи уздуж и попреко и у свакој служби за катастар боравио бар по 30 пута. Увек омиљен међу колегама, Митар Трбовић је и након одласка у пензију наставио да се бави искључиво имовинско-правним пословима.

 

Релевантне вести