16.5.2019.

У РГЗ стижу нови сервери, опрема за дата центар и скоро 1200 комада различите рачунарске опреме. Вредност ове, до сада највеће набавке за технолошко осавремењивање Републичког геодетског завода и служби за катастар непокретности, износи 3 милиона и 180 хиљада евра.

Набавка рачунарске опреме спроведена је кроз пројекат Светске банке „Унапређење земљишне администрације у Републици Србији“, а циљ је модернизација служби за катастар непокретности.

/content/Vesti/2019/05-Maj/oprema2.jpg

Опрема која је обухваћена овом набавком биће подршка новом информационом систему чија је прва фаза већ успешно имплементирана, а друга и треће фаза су у процесу развоја. Републичком геодетском заводу биће испоручени сервери и решење за израду резервних копија и њихову рестаурацију за примарни Дата центар (Data Centеr), систем за удаљено чување података, опрема за заштиту података, 600 персоналних рачунара, 390 штампача различитог формата као и 175 скенера.

/content/Vesti/2019/05-Maj/oprema3.jpg

Развој новог информационог система за катастар непокретности једна од кључних компоненти пројекта „Унапређење земљишне администрације у Републици Србији“ који се имплементира уз подршку Светске банке.

/content/Vesti/2019/05-Maj/oprema6 za K.jpg

Релевантне вести