3.5.2024.

У циљу приближавања јавности свеобухватне слике о обиму и ефикасности рада запослених у РГЗ-у, са задовољством делимо транспарентне статистичке податке, за прва три месеца у 2024. години, који рефлектују наш континуирани напредак.

У наставку прецизније појашњавамо ставке из приложених табела које илуструју нашу продуктивност:

Број решених (архивираних) предмета - то су предмети који су комплетно решени односно урађени и експедовани - то значи да је протеком рока за жалбу решење постало правоснажно и спроведена је промена у бази података катастра непокретности.

Број примљених предмета - то су сви примљени предмети (захтеви) у наведеном периоду.

/content/images/work/2024/04/image0 (1).jpeg

Укупан број нерешених предмета -  представља тренутно укупан број нерешених предмета од којих су:

Активни предмети (предмети по којима може да се поступа) – то су предмети који су чисти и први у редоследу решавања, који немају претходне захтеве на исту непокретност.

Предмети на чекању претходног захтева (предмети по којима не може да се поступа) – то су предмети који имају поднет претходни захтев који се односи на исту непокретност. У том случају прво се спроводи поступак по захтеву који је први примљен, то значи да ће предмет бити узет у рад након што се донесе одлука по претходном захтеву. Треба имати у виду да се у складу са законом, захтеви решавају по редоследу пријема. 

Предмети у роковнику (чекају датум коначности) – то су предмети који су решени односно донета су решења али се чека протек рока за жалбу како би решење постало правоснажно и спроводено у бази података катастра непокретности.

/content/images/work/2024/04/image1.jpeg

Релевантне вести