10.10.2022.

Народна изрека каже „У лажи су кратке ноге“ а стара латинска „Лажљивац мора да има добро памћење“. Отвореним писмима председнику Републике Србије Александру Вучићу лажни синдикати у РГЗ су свима разоткрили сопствену обману наводећи супротне и неистините податке.

„Број нерешених предмета до краја године (2020) може доћи до 1.000.000 (МИЛИОН)!!!“ пишу лажни синдикати у РГЗ-у председнику Републике Србије 2.10.2020. године наглашавајући драматичну ситуацију.

„Пола милиона нерешених захтева у Катастру!“ пишу исти синдикати председнику Републике Србије 9.10.2022, две године касније, са истим сценариом.

Подаци о броју активних предмета су јавно доступни од средине 2020. године до данас на сајту Републичког геодетског завода. Републички геодетски завод је једина државна институција која такве податке јавно објављује. Истина је да је 2020. било 704.655 активних предмета са јасном тенденцијом пада док је данас тај број 425.171.

Сличним лажима као што је ова су иницирали и велики број разних ванредних инспекција, надзора, ревизија, контрола и истрага које су од стране државних органа спровођени претходних година и које нису нашле никакве неправилности у раду Републичког геодетског завода. Због оваквог понашања, неистина и урушавања угледа РГЗ-а подигнуто је више кривичних пријава против представника наведених синдиката који да уместо докажу своје наводе пред судом, избегавају заказана рочишта надајући се застарелости поступка. Њихове намере су препознали запослени у катастру па данас ови синдикати имају неколицину чланова због чега их запослени и називају лажним синдикатима.

Овим саопштењем желимо да упознамо јавност да постоје синхронизовани притисци, који су у последње време интензивирани, на важну институцију која води регистар имовине грађана Србије.

Релевантне вести