13.7.2020.

Невероватна, али истинита слика из београдског катастра из Улице 27.марта око 12 сати! Празна шалтер сала је само још једна потврда да је Републички геодетски завод био у праву када је упозоравао да су јавни бележници тражећи папирни извод листа непокретности били неправедни према грађанима, јер су их, са једне стране, приморавали да лично долазе на шалтере катастра, док су, са друге стране, своје услуге неоправдано наплаћивали.

РГЗ је успео да се уз подршку и разумевање Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре избори за Уредбу чија је примена почела 6. јула. Подсећамо, да Уредба  предвиђа да грађани по лист непокретности иду код нотара и у геодетске организације, као и да износ који се наплаћује за ту услугу буде као у региону, а то је 540 динара.

Вредело је истрајати у борби да свима буде боље, лакше и једноставније. Резултат је видљив после само седам дана примене нове уредбе Владе Србије – нема гужви на шалтерима служби за катастар чији запослени су били и биће увек на располагању грађанима Србије.

Релевантне вести