26.12.2019.

Представници Републичког геодетског завода и београдске општине Раковица потписали су данас уговор о сарадњи којим се уређује начин коришћења просторија те општине у које ће се преселити део Републичког геодетског завода - Служба за катастар непокретности Раковица.

Радови на адаптацији просторија у којима ће се налазити катастар, које сопственим средствима финансира општина Раковица, су у току и планирано је да катастар у тој општини већ у јануару почне са радом.
Пресељењем дела РГЗ-а грађанима Раковице ће бити олакшано да завршавају послове катастра, а посебно ће се олакшати процес легализације објеката, имајући у виду да ће ускоро све градске општине, укључујући и Раковицу, бити задужене за легализацију објеката површине до 400 метара квадратних.
/content/Vesti/2019/12-Децембар/Раковица1.jpg

Уговор су у згради општине Раковица потписали председник те општине Владан Коцић и директор РГЗ-а Борко Драшковић, у присуству заменика градоначелника Горана Весића и државног секретара у МУП-у Милосава Миличковића.
"Наш план је да заједно са РГЗ-ом у већини београдских општина оснујемо овакве исппставе. Завршена је оваква испостава на Чукаричи, радиће се на Врачару, а онда следе и друге општине јер желимо да на овај начин омогућимо људума да заврше што више могу управног посла", рекао је Весић.

/content/Vesti/2019/12-Децембар/Раковица1.jpg

Промењен је Статут града Београда, а пре тога и Закон о главном граду, подсетио је Весић и додао да су општинама враћене многе надлежности тако да грађани сада више послова могу да заврше у општини у којој живе.

/content/Vesti/2019/12-Децембар/Раковица1.jpg
Према уговору који је данас потписан, за РГЗ издвојене су просторије у сутерену површине око 340 метара квадратних, седам канцеларија на четвртом спрату и шалтери 14, 15 и 16 у Услужном центру општине Раковица.

/content/Vesti/2019/12-Децембар/Раковица1.jpg

/content/Vesti/2019/12-Децембар/Раковица1.jpg

Релевантне вести