23.4.2024.

Републички геодетски завод постао је званичан члан Удружења геодета Европе (CLGE), на Генералној скупштини ове организације одржаној у Цавтату, у Хрватској. Овом приликом, осим РГЗ-а, у ову међународну организацију примљено је и Удружење геодетских организација Србије – “Геоудружење”.

На овом престижном догађају одржаном у Цавтату, делегација Републичког геодетског завода, предвођена директором РГЗ-а, Борком Драшковићем и помоћником директора за развој и иновације, Дарком Вучетићем, потврдила је опредељење Србије за унапређење геодетске струке са колегама из Европе.

"Радујемо се сарадњи са колегама геодетама широм Европе, дељењу најбољих пракси и доприносу даљем развоју геодетског система у нашем региону." – изјавио је директор РГЗ-а и истакао да: “Удружење геодета Европе служи као водећа платформа за унапређење сарадње и промоцију изврсности у геодетској струци широм Европе.”

"Са задовољством поздрављамо Републички геодетски завод у породицу геодета Европе" – изјавио је генерални секретар Удружења геодета Европе. "Њихово искуство и преданост несумњиво ће обогатити наше заједничке напоре и додатно ојачати геодетску заједницу широм Европе."

Заједничко чланство РГЗ-а и Геоудружења у Удружењу геодета Европе представља значајан корак у ком су државни и приватни сектор удружено и заједничким снагама представили Србију колегама из Европе.

Релевантне вести