19.5.2023.

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић, био је један од званичних говорника на свечаном отварању 19. међународне научно-стручне конференције „Летња школа урбанизма“ у Врњачкој Бањи. Ова реномирана конференција окупља стручњаке из области урбанизма и просторног планирања, те пружа платформу за размену знања и искустава из ове области.

/content/Vesti/2023/05/LSU - BD1.png

Осим директора РГЗ-а, на церемонији отварања присутнима су се обратили, истичући важност конференције за даљи развој урбанизма, значајни стручњаци из домаћег и међународног окружења: Марица Мијајловић, председница Инжењерске коморе Србије, др Дејан С. Ђорђевић, председник Асоцијације просторних планера Србије и др Александар Јевтић, председник Удружења урбаниста Србије, такође су се обратили присутнима.

/content/Vesti/2023/05/DV-spagete.jpg

После церемоније отварања, помоћник директора Сектора за развој и иновације Дарко Вучетић представио је једну од централних тема овогодишње конференције „Регулисано и нерегулисано тржиште непокретности – анализа проблема и перспектива решења“.

/content/Vesti/2023/05/LSU - OI.png

Стручњаци из Републичког геодетског завода припремили су и представили неколико радова који се фокусирају на област „Модерна катастарска евиденција као основа одрживог развоја“. Помоћник директора Сектора за катастар непокретности, Огњенка Илић, представила је рад под називом „Израда савременог катастра непокретности у Републици Србији“, који је заједнички припремила са колегиницом Љубицом Драгутиновић.

/content/Vesti/2023/05/LSU - LJD.png

Марко Мршевић и Николина Влатковић презентовали су рад под називом „Утицај савремених технологија на поступак комасације и значај сервиса РГЗ-а у просторном планирању“. Огњенка Илић и Дијана Обровић су представиле актуелан рад под насловом „Инфраструктурни пројекти непокретности и водова у модерном катастру“ док је помоћник директора Геосектора, Јелена Матић Вареница, презентовала рад под називом „Визија катастра 2034 - потреба или могућност“.

/content/Vesti/2023/05/LSU - JV.png

/content/Vesti/2023/05/LSU - Dijana.png

Биљана Мартиненко и Далибор Бабић су представили рад под називом „Јачање надзорних механизама увођењем савремених решења у инспекцијском надзору као елемент стратешких циљева Републичког геодетског завода“ док је Вања Шимунић објаснила новине из рада РГЗ-а у раду под називом „Нов систем дистрибуције геопросторних података - вишеструка примена и бенефити“.

Деветанеста по реду међународна научно-стручна конференција „Летња школа урбанизма“ одржана је од 18. до 20. маја 2023. године у Врњачкој Бањи. Конференцију су организовали Удружење урбаниста Србије и Републички геодетски завод, уз подршку Инжењерске коморе Србије, под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

Релевантне вести