5.10.2023.

Републички геодетски завод наставља са унапређењем дигиталне безбедности података и услађивањем са међународним стандарима увођењем ISO/IEC 9001 стандарда за систем менаџмента квалитетом (QМС).

Након успешне имплементације стандарда ISO/IEC 27001 (Систем менаџмента безбедношћу информација, ISMS) и ISO/IEC 27701 (Систем менаџмента информацијама о приватности, PIMS), у партнерству са Институтом за стандарде и технологије, током јуна ове године, запослени у Републичком геодетском заводу прешли су на наредни корак - увођење ISO/IEC 9001 (Систем менаџмента квалитетом, QМС).

Дана 28. септембра 2023. године, организована је обука за руководиоце служби за катастар, која им је омогућила стицање неопходних знања и вештина за примену овог стандарда у свакодневном пословању. Ова обука чини део ширег плана усклађивања са међународним стандардима, чиме РГЗ подиже квалитет, ефикасност, безбедност и одрживост података и пословања на виши ниво.

/content/Vesti/2023/10/15832-1.webp

ISO 9001 представља међународни стандард који дефинише захтеве за систем управљања квалитетом у организацији, чиме се постављају основни услови за међународну сертификацију. Систем квалитета игра кључну улогу у постизању постављених циљева у погледу квалитета пословања и пружања услуга. Овај систем обухвата организациону структуру, одговорности субјеката у организацији, процесе и ресурсе потребне за управљање системом.

Републички геодетски завод остаје предан пружању поузданих и сигурних услуга корисницима. Имплементација ISO стандарда представља кључни део стратегије РГЗ-а у одржавању високих стандарда информационе безбедности, чиме се обезбеђује поверење грађана и привреде у интегритет и сигурност података које РГЗ чува.

/content/Vesti/2023/10/15832-2.webp

Релевантне вести