19.5.2024.

Представници Републичког геодетског завода учествовали су на конференцији о земљишту у Вашингтону, на позив Светске банке, као организатора конференције.

Делегација предвођена помоћницима директора РГЗ-а, Данком Гарић, Огњенком Илић и Дарком Вучетићем, представила је свеобухватну реформу управљања непокретностима и геопросторним информацијама које се спроводе у Србији.

/content/images/work/2024/05/Foto 1 - Delegacija RGZ-a na konferenciji.jpg

На овом значајном догађају Светска банка је најавила да ће удвостручити своје напоре, повећавајући инвестиције у сигурност власништва над земљиштем са 5 на 10 милијарди долара. Ова амбиција ће знатно допринети јачању управљања земљиштем широм света у циљу остваривања климатских и развојних циљева, стварајући тако одрживију планету за живот.

Конференција је окупила више од 1.300 учесника, представнике 21 министарства и делегације из 81 земље, а тема конференције била је усмерена на унапређење глобалног управљања земљиштем.

Током конференције, делегација Србије је учествовала у конструктивним дискусијама које су изазвале велико интересовање и изузетно позитивне реакције, потврђујући тиме посвећеност Србије ка транспарентности, ефикасности и модернизацији у управљању геопросторним информацијама.

На маргинама конференције, делегација је имала бројне билатералне разговоре, током којих су многе земље изразиле жељу да посете Србију и из прве руке се упознају са нашим реформама, чиме се додатно продубљују међународни односи и сарадња.

Овај успех на међународној сцени не само да афирмише Србију као лидера у реформама земљишне администрације, већ и отвара врата за нове међународне пројекте и сарадњу.

Релевантне вести