6.7.2022.

Влада Србије дала је сагласност РГЗ-у да отвори конкурс за стално запошљавање стручних кадрова. Конкурс ће бити оглашен за 113 лица са високом и вишом стручном спремом и биће прилика за многе младе инжењере геодезије, информатике и дипломиране правнике да конкуришу за радна места у државној институцији која је лидер на пољу дигитализације, а у свом фокусу има грађане и привреду којима је на услузи. На конкурсу ће бити оглашено и 71 место са средњом стручном спремом и 2 радна места са нижом стручном спремом.

Од 2018. године РГЗ сваке године је спроводио конкурсе за запошљавање и примио у стални радни однос 680 младих стручњака из различитих стручних и техничких области и на тај начин смањио просечну старост својих запослених, са чак 55 на 46 година. Подмлађивањем кадра Републички геодетски завод обезбедио је трансфер знања и искуства са старијих колега на млађе и обезбедио кадар са вишим степеном информатичких знања.

Са новим конкурсом Републички геодетски завод очекује да оствари значајно појачање кадрова у службама за катастар непокретности и на тај начин ефикасније и брже одговори на све захтеве грађана.

Републички геодетски завод огласиће конкурс на веб сајту РГЗ-а, Службе за управљање кадровима и Националне службе за запошљавање. Конкурс ће бити изванредна прилика за развој каријере за све кандидате који желе да кроз конкурсни процес покажу своја стручна знања и компетенције. Сваки кандидат који искаже интересовање да се прикључи РГЗ-у имаће прилику да у процесу тестирања добије објективну оцену својих способности и знања.

О току конкурса сви кандидати ће бити благовремено обавештавани на сајту РГЗ-а.

Републички геодетски завод ће и у будуће водити рачуна да унапреди кадровска решења кроз јавне и интерне конкурсе који дају могућност за напредовање најбољим кандидатима.

Релевантне вести