11.7.2024.

Републички геодетски завод је постигао значајан успех у борби против корупције и мита имплементацијом још једног стандарда, ISO 37001, систем менаџмента против мита.

Овај важан корак, спроведен у сарадњи са Институтом за стандарде и технологије, има за циљ усклађивање пружања РГЗ-ових услуга са међународним стандардима у превенцији ризика од мита, корупције и осигурању транспарентности пословања.

Запослени РГЗ-а су успешно завршили обуку, тј. тим Републичког геодетског завода ојачан је са 3 сертификована експерта који су прошли стручну обуку и сертификацију за ISO 37001 Foundation  са међународном ISO акредитацијом, 7 запослених је стекло сертфикат о похађању интерног аудитора ISO 37001, и 114 запослених је стекло сертификат опште обуке за запослене који имају значајан утицај на послове који су подложни миту.

Усклађивање са међународним стандардима омогућује РГЗ-у да подигне квалитет, ефикасност и транспарентност пословања на још виши ниво, што ће додатно унапредити поверење грађана Србије у институцију. 

РГЗ остаје посвећен пружању високог нивоа услуга грађанима и привреди, уз истовремено обезбеђивање високих стандарда транспарентности и интегритета. Имплементација ISO стандарда за борбу против мита представља важан корак у том правцу, а РГЗ ће наставити да улаже напоре како би унапредио своје капацитете и ускладио се са најновијим глобалним стандардима.

 

Релевантне вести