28.5.2024.

На позив Удружења банака Србије, Републички геодетски завод је на “Bank Fining“ саветовању представио унапређења у оквиру постојећих сервиса и еУслуга, посебно у оквиру регистра ризика и масовне процене вредности непокретности, који имају највећи значај за банкарски сектор.

Представници РГЗ-а, Вања Шимунић и помоћник директора Дарко Вучетић, презентовали су иновације и побољшања која Републички геодетски завод имплементира у циљу унапређења ефикасности и транспарентности.

/content/images/stranice/vesti/05/Bank Fining 2 .JPG

Вицегувернер Народне банке Србије, Жељко Јовић, нагласио је да сарадња различитих економских актера, укључујући државне институције, привредна друштва и међународне организације, игра кључну улогу у процесу зелене транзиције и борби са ризицима климатских промена. У том контексту, представљање Регистра ризика од катастрофа и коришћење ЕСГ принципа и фактора климатских промена у предикцијама процене вредности непокретности показује да РГЗ и банке говоре истим језиком.

Дводневном саветовање Bank Fining – Управљање ризицима и капиталом у банкарству”, у организацији  Удружења банака Србије, присуствовало је више од 250 учесника који су размењивали информације о темама као што су управљање кредитним ризицима, портфолиом, тржишним ризицима, као и примени Environment, Social and Governance (ESG) принципа у банкама.   

Овај догађај је још један корак ка јачању сарадње између банкарског сектора и државних институција, са циљем унапређења укупног економског система и постизања одрживог развоја, као и рада на развоју нових дигиталних сервиса и измени закона.

/content/images/stranice/vesti/05/Bank Fining 3 .JPG

/content/images/stranice/vesti/05/Bank Fining 4 .JPG

Релевантне вести