13.5.2024.

Директор Републичког геодетског завода, мр Борко Драшковић, састао се са градоначелником Новог Пазара, господином Нихатом Бишевцем, како би разговарали о актуелној ситуацији у Граду и пројектима који су у току. Градоначелник Бишевац је том приликом упознао директора са тренутним стањем у Новом Пазару, са посебним освртом на пројекат израде Генералног урбанистичког плана (ГУП) и студије саобраћаја у граду.

Директор Драшковић је представио резултате рада Службе за катастар непокретности у Новом Пазару и планове Републичког геодетског завода у вези са унапређењем система управљања непокретностима у Србији, као и важну улогу геоспросторног система података у томе. Закључено је да је Служба за катастар непокретности у Новом Пазару спремна и вољна да пружи максималну подршку реализацији планова Града, а инфраструктура Републичког геодетског завода стоји им на располагању.

/content/images/work/2024/05/IMG-20240513-WA0004.jpg

Том приликом, Драшковић се у име организатора захвалио градоначелнику Нихату Бишевцу на помоћи у реализацији Конференције за урбанизам и одрживи развој, коју су организовали Савез урбаниста Србије и Републички геодетски завод, уз подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарства науке, технолошког развоја и иновација. 

Релевантне вести