21.3.2023.

Драге колегинице и колеге, данас 21. марта, обележавамо Светски дан геодета и геодезије који је посвећен нашој струци и важности коју има у друштву. Овај дан нам пружа прилику да се подсетимо колико је геодезија значајна за очување живота на нашој планети, као и да се захвалимо свим геодетама на њиховом свакодневном раду и доприносу у развоју наше професије.

Данас 21. марта, обележавамо Светски дан геодета и геодезије који је посвећен нашој струци и важности коју има у друштву. Овај дан нам пружа прилику да се подсетимо колико је геодезија значајна за очување живота на нашој планети, као и да се захвалимо свим геодетама на њиховом свакодневном раду и доприносу у развоју наше професије.

/content/Vesti/2023/03/SDG 10b.png
Републички геодетски завод је поносан на своје колегинице и колеге, који су посвећени раду на очувању простора и природних ресурса Србије. Наше геодете су кључни актери у одржавању и унапређењу геопросторног система Србије, омогућавајући прецизно одређивање граница, изградњу инфраструктуре, праћење климатских промена и многе друге активности које су од виталног значаја за наше друштво.

Као институција, ми смо посвећени подршци нашим геодетама у даљем развоју и унапређењу вештина и знања, као и у одржавању високог нивоа професионализма и етике у раду. Радимо на томе да наша земља буде препозната као лидер у геодетској струци, а наше геодете као пример изврсности и иновативности у свету.

Свим колегиницама и колегама желимо срећан Светски дан геодета и геодезије! Хвала вам на вашем труду и доприносу нашој струци и друштву у целини.

Релевантне вести