28.2.2019.

Весна Протулипац, председница Синдиката запослених Републичког геодетског завода „Геосиндикат“, у сусрету са Ернстом Петером Оустербруком (Oosterbroek), председником синдиката холандског Катастра, рекла је да се прихватила ове дужности са циљем да се бави заштитом права радника на начин на који се то чини данас у Европи.

Она је истакла да сматра да је веома важно да радници наступају јединствено у циљу остварења својих интереса, а то пре свега подразумева унапређење стандарда запослених и побољшање услова рада. „Брига за социјалну добробит радника је наш приоритет“, истакла је Протулипац. „Сматрам да је право на едукацију и стручно усавршавање један од начина да се унапреди положај радника. Ове су теме често биле занемарене, а драгоцено време се међу запосленима трошило на поделе према стручној спреми или образовном профилу“, додала је она.

Председник холандског Синдиката Катастра Ернст Петер Оустербрук потврдио је да представници синдиката у разговорима са запосленима покушавају да утврде каква врста опреме највише одговара потребама одређеног радног места и дискутују о могућностима за унапређење радног окружења како би све захтеве радника могли концизно да пренесу послодавцу и на тај начин остваре адекватан утицај.

„Геосиндикат“ неће правити разлике и поделе према политичким страначким опредељењима, већ ће се бавити социјалним питањима, заштитом на раду и условима рада запослених.

Релевантне вести