20.11.2021.

Републички геодетски завод демантује текст објављен у појединим медијима да је ухапшена С.И. радница катастра у Крагујевцу.

Против С. И. Републички геодетски завод је 2019. године водио дисциплински поступак због теже повреде радне дужности – несавесног рада. Тај поступак је правноснажно окончан након чега је престао радни однос С. И. у Служби за катастар непокретности Крагујевац Републичког геодетског завода.

Јучерашње хапшење С. И. спроведено је због истог тог дела. Према сазнањима РГЗ-а, након престанка радног односа у катастру, С. И. је започела радни однос у канцеларији јавног бележника у Крагујевцу, односно у систему Јавнобележничке коморе.

Посебно је потребно нагласити да је аутор текста је упознат са чињеницом да С.И. већ више од годину дана није службеница катастра у Крагујевцу.

Све преварне радње у вези са непокретностима откривају се у сарадњи Министарства унутрашњих послова и Републичког геодетског завода, а захваљујући новом дигиталном систему катастра такве преваре се лако доказују.

novosti.rs, 20.11.2021.

Релевантне вести