24.3.2023.

Поштовани господине Јовићевићу, обраћамо Вам се поводом текста под насловом „Шта премијерка Брнабић не зна да прочита у текстовима Nova.rs, шта је прећутала, а шта слагала“, чији сте потписник и који је објављен на порталу чији сте уредник, а који анализира тренутну ситуацију са позориштем „Бошко Буха“.   

Упркос званичном саопштењу Републичког геодетског завода, у којем стоји да су у случају о којем полемишете у јавности све промене носиоца права извршене на основу достављених подобних исправа Ви дајете себи за право и проналазите смелости и дрскости да се запитате да ли катастар лаже.

Републички геодетски завод је институција која ради транспарентно, у чијем дигиталном раду остаје траг сваког захтева, сваког контакта са запосленим и сваке промене, а Ви се усуђујете да износите лажи и информације које немају никакве везе са истином без икаквог доказа. Ова врста сензационалистичког новинарства је срамотна и наноси огромну штету Републичком геодетском заводу, Републици Србији и уноси правну несигурност код грађана Србије и на тржишту непокретности са несагледивим последицама.

Захтевамо да хитно јавно демантујете све наводе који се тичу наше институције и да се јавно извините за овај скандалозан и неистинит део текста. Очекујемо да у будућности ваш медиј и Ви као његов уредник водите рачуна о новинарској етици и принципима истине и правде.

Лажи, манипулације и дезинформисање јавности се не могу толерисати, те вас позивамо да одмах предузмете кораке како бисте исправили ову грешку. У супротном сматраћемо да ваш медиј не жели да делује у интересу истине и интегритета новинарске професије и бићемо принуђени да предузмемо све неопходне кораке како бисмо заштитили интегритет и углед наше институције и правну сигурност грађана Србије.

С поштовањем,

Републички геодетски завод

Релевантне вести