1.7.2019.

Протекле недеље у Републичком геодетском заводу спроведен је редован поступак за преиспитивање репрезентативности синдиката ЈОС. Том приликом је утврђено да тај синдикат више није репрезентативан у Републичком геодетском заводу.

Законом је одређено да синдикат има репрезентативност уколико у свом чланству има 15 одсто запослених. Провером је утврђено да синдикат ЈОС не испуњава тај законски минимум. Због тога је  донето решење којим се утврђује губитак репрезентативности синдиката ЈОС.

Поступку преиспитивања репрезентативности присуствовали су и представници других заинтересованих сидиката, а поступак је спровела Комисија за утврђивање репрезентативности синдиката ЈОС.

Репрезентативност је преиспитана на основу приложених приступница, достављених доказа и провером података Одељења за финасије и контролу код коликог броја запослених се сваког месеца од плате одбија чланарина у синдикату ЈОС.

Представници тог синдиката имали су на располагању значајно више времена од законом прописаног рока од 8 дана како би Комисији доставили веродостојне податке и ажуриран списак чланова, па ипак, нису то учинили.

У наставку можете погледати решење.

/content/Vesti/2019/07-Jul/Saopstenje JOS.png

 

Релевантне вести