14.7.2023.

Влада Републике Србије је одобрила Републичком геодетском заводу да распише конкурс за стално запошљавање стручних кадрова. Давањем сагласности за расписивање конкурса, Влада је пружила прилику младим инжењерима геодезије, информатике и дипломираним правницима да конкуришу за радна места у државној институцији, која се истиче на пољу дигитализације, а у свом фокусу има грађане и привреду којима је на услузи.

Нови конкурс, који ће бити расписан 19. јула 2023. године, представља значајан корак напред за Републички геодетски завод у смислу јачања свог кадровског састава, посебно у службама за катастар непокретности. На овај начин, РГЗ ће бити способан да ефикасније и брже одговори на све захтеве грађана. Уз подмлађивање кадра, омогућиће се континуиран и постепен трансфер знања и искуства између искусних и млађих колега.

Конкурс ће обухватити 241 радно место и укупно 321 извршилаца. Сви детаљи о конкурсу, укључујући и документацију за пријаву и примере добро попуњених пријава, биће објављени на званичном сајту Републичког геодетског завода, Службе за управљање кадровима и Националне службе за запошљавање. Кандидати ће имати 8 дана за пријаву, рачунајући од дана објаве конкурса.

Ток конкурса биће потпуно транспарентан, а све информације биће благовремено доступне на веб сајту Републичког геодетског завода. Сваки кандидат који искаже интересовање да се прикључи РГЗ-у имаће прилику да у процесу тестирања добије објективну оцену својих знања и способности.

Захваљујући подршци Владе Републике Србије, Републички геодетски завод је од 2018. године примио у стални радни однос више од 800 младих стручњака из различитих стручних и техничких области, путем јавних конкурса које је сваке године спроводио.

Релевантне вести